• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řízky v zakysané smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Řízky v zakysané smetaně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řízky v zakysané smetaně
Řízky v zakysané smetaně
Řízky v zakysané smetaně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob) vrchovatá
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana cca 200g
    • olej
    • 500
      g maso na řízky - vepřové, drůbeží, králičí (dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Z masa nakrájíme plátky, které na stranách nařízneme, naklepeme ale nesolíme.
2
V misce řádně rozmícháme vejce, škrob, zakysanou smetanu a v této připravené kašičce namočíme řízky, které v chladu necháme odležet alespoň do druhého dne, nejlépe však 2-3 dny.
3
Po odležení plátky masa vidličkou vyndáme, snažíme se na nich zachovat co nejvíce smetany. Po jedné straně osolíme, osolenou stranou položíme do strouhanky, osolíme druhou stranu a ve strouhance obrátíme. Obalený řízek ihned dáváme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova jako klasický řízek.
4
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 7. 9. 2015 13:12

    Byly to úplně perfekní řízky a daly se krájet i hranou vidličky jak byly křehké.

  • evelyna.x | 6. 3. 2013 10:00

    Recept znám, výborný. Řízečky šťavnaté, třeba i z kýty nebo plecka. Taky přidávám trochu česneku toho nikdy neškodí. Doporučuji :-)

  • Iva Molková | 18. 6. 2012 13:29

    Dobrý recept, děkuji <3 :-))

  • Kulhánková | 18. 3. 2012 19:00

    Nevěřila bych, co dokáže udělat zakysaná smetana s masem. Řízky byly moooc dobré.

  • Lenka | 5. 1. 2012 11:59

    Řízky jsou perfektní!!! Zkusím příště ochutit smetanu třeba paprikou nebo česnekem, to bude taky určitě mńamka.

  • jiskra | 11. 11. 2011 07:04

    lahůdkové řízky k bramborové kaši, byly jemné a šťavnaté <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Králičí Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Maso na řízky Olej Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Sůl Vejce Zakysaná smetana

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

28
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
26
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
24
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
22
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
20
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Řízky v klobásovém zelí
Řízky v klobásovém zelí
Řízky v ovesných vločkách
Řízky v ovesných vločkách
Řízky v šunkovém těstíčku
Řízky v šunkovém těstíčku
Řízky v zeleninové omáčce
Řízky v zeleninové omáčce
Řízky v zelném těstíčku
Řízky v zelném těstíčku
Řízky ve smetanové omáčce
Řízky ve smetanové omáčce
  • Recepty.cz
  • Řízky v zakysané smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact