• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řízky v zakysané smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Řízky v zakysané smetaně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řízky v zakysané smetaně
Řízky v zakysané smetaně
Řízky v zakysané smetaně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob) vrchovatá
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana cca 200g
    • olej
    • 500
      g maso na řízky - vepřové, drůbeží, králičí (dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Z masa nakrájíme plátky, které na stranách nařízneme, naklepeme ale nesolíme.
2
V misce řádně rozmícháme vejce, škrob, zakysanou smetanu a v této připravené kašičce namočíme řízky, které v chladu necháme odležet alespoň do druhého dne, nejlépe však 2-3 dny.
3
Po odležení plátky masa vidličkou vyndáme, snažíme se na nich zachovat co nejvíce smetany. Po jedné straně osolíme, osolenou stranou položíme do strouhanky, osolíme druhou stranu a ve strouhance obrátíme. Obalený řízek ihned dáváme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova jako klasický řízek.
4
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 7. 9. 2015 13:12

    Byly to úplně perfekní řízky a daly se krájet i hranou vidličky jak byly křehké.

  • evelyna.x | 6. 3. 2013 10:00

    Recept znám, výborný. Řízečky šťavnaté, třeba i z kýty nebo plecka. Taky přidávám trochu česneku toho nikdy neškodí. Doporučuji :-)

  • Iva Molková | 18. 6. 2012 13:29

    Dobrý recept, děkuji <3 :-))

  • Kulhánková | 18. 3. 2012 19:00

    Nevěřila bych, co dokáže udělat zakysaná smetana s masem. Řízky byly moooc dobré.

  • Lenka | 5. 1. 2012 11:59

    Řízky jsou perfektní!!! Zkusím příště ochutit smetanu třeba paprikou nebo česnekem, to bude taky určitě mńamka.

  • jiskra | 11. 11. 2011 07:04

    lahůdkové řízky k bramborové kaši, byly jemné a šťavnaté <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Králičí Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Maso na řízky Olej Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Sůl Vejce Zakysaná smetana

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
30
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Řízky v klobásovém zelí
Řízky v klobásovém zelí
Řízky v ovesných vločkách
Řízky v ovesných vločkách
Řízky v šunkovém těstíčku
Řízky v šunkovém těstíčku
Řízky v zeleninové omáčce
Řízky v zeleninové omáčce
Řízky v zelném těstíčku
Řízky v zelném těstíčku
Řízky ve smetanové omáčce
Řízky ve smetanové omáčce
  • Recepty.cz
  • Řízky v zakysané smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact