• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řízky v zakysané smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Řízky v zakysané smetaně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řízky v zakysané smetaně
Řízky v zakysané smetaně
Řízky v zakysané smetaně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob) vrchovatá
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana cca 200g
    • olej
    • 500
      g maso na řízky - vepřové, drůbeží, králičí (dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Z masa nakrájíme plátky, které na stranách nařízneme, naklepeme ale nesolíme.
2
V misce řádně rozmícháme vejce, škrob, zakysanou smetanu a v této připravené kašičce namočíme řízky, které v chladu necháme odležet alespoň do druhého dne, nejlépe však 2-3 dny.
3
Po odležení plátky masa vidličkou vyndáme, snažíme se na nich zachovat co nejvíce smetany. Po jedné straně osolíme, osolenou stranou položíme do strouhanky, osolíme druhou stranu a ve strouhance obrátíme. Obalený řízek ihned dáváme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova jako klasický řízek.
4
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 7. 9. 2015 13:12

    Byly to úplně perfekní řízky a daly se krájet i hranou vidličky jak byly křehké.

  • evelyna.x | 6. 3. 2013 10:00

    Recept znám, výborný. Řízečky šťavnaté, třeba i z kýty nebo plecka. Taky přidávám trochu česneku toho nikdy neškodí. Doporučuji :-)

  • Iva Molková | 18. 6. 2012 13:29

    Dobrý recept, děkuji <3 :-))

  • Kulhánková | 18. 3. 2012 19:00

    Nevěřila bych, co dokáže udělat zakysaná smetana s masem. Řízky byly moooc dobré.

  • Lenka | 5. 1. 2012 11:59

    Řízky jsou perfektní!!! Zkusím příště ochutit smetanu třeba paprikou nebo česnekem, to bude taky určitě mńamka.

  • jiskra | 11. 11. 2011 07:04

    lahůdkové řízky k bramborové kaši, byly jemné a šťavnaté <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Králičí Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Maso na řízky Olej Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Sůl Vejce Zakysaná smetana

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Banánové řezy

Banánové řezy

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

80
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
48
Porn Star Martini
Porn Star Martini
42
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
42
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Štěpán Kozub po rozvodu: Přiznal novou lásku!

Štěpán Kozub po rozvodu: Přiznal novou lásku!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Řízky v klobásovém zelí
Řízky v klobásovém zelí
Řízky v ovesných vločkách
Řízky v ovesných vločkách
Řízky v šunkovém těstíčku
Řízky v šunkovém těstíčku
Řízky v zeleninové omáčce
Řízky v zeleninové omáčce
Řízky v zelném těstíčku
Řízky v zelném těstíčku
Řízky ve smetanové omáčce
Řízky ve smetanové omáčce
  • Recepty.cz
  • Řízky v zakysané smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact