g
vepřové maso
na řízky - krkovice, kýta, plec... cca
sůl
pepř mletý
paprika - sladká
sádlo
nebo olej na vymazání pekáče
500
g
kysané zelí
okapané, cca
300
g
cibule
300
g
papriková klobása
cca
1
ks
česnek
menší palička
2
lžíce
rajský protlak
1
lžíce
cukr
zakysaná smetana
nebo šlehačka - není nutné
Postup přípravy receptu
1
Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla) osmažíme dosklovata, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a osmažíme dozlatova, přidáme nasekaný česnek, zelí, protlak a cukr. Dobře promícháme a nandáme do pekáče na řízky. Pekáč zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 45-60 minut (dle tloušťky plátků). Pokud je třeba, můžeme během pečení podlít troškou vody.
2
Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, gnocchi nebo vařeným bramborem.
3
K zelí můžeme vmíchat kelímek zakysané smetany nebo smetany ke šlehání, pokud máme rádi smetanové pokrmy.
Zdravím, také jsem odzkoušela. Teď momentálně jsem závislá na kvašeném zelí, tak vše co se z něj dá udělat zkouším. Recept je dobrý a hlavně rychlý. :-*