Na kousku másla osmažíme drobně pokrájenou šunku, do které následně přidáme vejce, která mícháme do ztuhnutí. Osolíme dle chuti a slanosti sýru a šunky, odstavíme, do horké smaženice vmícháme pokrájený sýr (Radamer, uzený, Niva...) a necháme zchladnout.
Řízky prokrojíme a vytvoříme do nich hluboké kapsy, až poté (nejlépe přes fólii) opatrně naklepeme, osolíme a opepříme.
3
Do řízků rozdělíme ochucenou smaženici a dlaní rovnoměrně zploštíme. Poté obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v pánvi s rozpáleným tukem z obou stran dozlatova.
4
Podáváme s bramborem vařeným, šťouchaným či kaší, nebo zeleninovým salátem.
Řízky můžeme připravit i z větších plátků naklepané kýty, kdy smaženici dáme do jejich středu, zploštíme a kraje sklepneme paličkou k sobě, pro lepší manipulaci při obalování a následném smažení.