Rajčata pokrájíme na čtvrtky, papriky na proužky, cibuli na kolečka a vše dáme do pekáčku s trochou oleje do předehřáté trouby. Až se nám zelenina dostatečně zahřeje (začne se péct), položíme na ni připravené řízky: naklepané, ze strany nakrojené, osolené a opepřené položíme do strouhanky a pořádně ji na řízek přimáčkneme. Řízky pak obalíme z obou stran v rozšlehaných vejcích a ihned pokládáme na vařící předpečenou zeleninu.
2
Pečeme nejprve prvních 25 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova za občasného podlití (vývar, voda nebo smetana na vaření) dle potřeby. Řízky během pečení neobracíme.
3
Podáváme s bramborovou přílohou.
4
Do pekáčku můžeme přidat i jinou zeleninu dle chuti: česnek, cuketu...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ája
|15. 3. 2016 13:56
Byla to mňamka :)) děkuji.
Jelínková
|20. 10. 2015 07:40
Rychlé a dobré a z jednoho pekáče, takže žádná hromada nádobí kolem.
Lucka
|7. 2. 2013 10:04
Dělala jsem je včera a jako správný Čech jsem je nakonec posypala ještě sýrem :-) , byla to žranice, rychlá a výborná a všichni jen mlaskali :-))
Martina
|30. 8. 2012 14:44
Oběd byl výborný a taky rychlý a vůbec jsem nepodlévala protože mi rajčata pustila dost šťávy. Řízky naruby znám i jinak a smaží se ještě před pečením, tyhle jsou rychlejší. Díky za nový recept.