Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle opečeme po obou stranách na oleji. Potom přidáme sladkou papriku, tymián, lehce zaprášíme moukou, zalijeme vínem a podusíme do měkka. Nakonec přidáme kysanou smetanu, promícháme, krátce prohřejeme a podáváme s rýží nebo pečenými brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kájina
|7. 2. 2007 17:12
S tím vínem bílým to vyzkouším a díky za rady při sražení. Taky mi říkala kolegyně, že mám přidat do smeany tu lžičku hladké mouky, jak je tam uvedena, tak uvidím co to udělá
jířa
|7. 2. 2007 00:21
Kájino, taky se mi to stává, prý by kysaná smetana neměla přejít varem, aby se to nesrazilo. Já na to mám jednoduchý recept, když se něco takového stane - omáčku dám do mixéru. Ale často zbaběle raději použiju 12% smetanu na vaření, tam je to se zárukou. Ale kuchařský profík nejsem, jen takové moje zkušenosti...:-))
D K
|6. 2. 2007 17:58
S červeným vínem to není ono. Dělám něco podobného s bílým vínem a to má mnohem lepší chuť.
Kájina
|6. 2. 2007 17:22
V neděli udělám, i když nemám se smetanou moc dobré zkušenosti, často se mi srazí, nevíte jak na to?
Silva Machová
|6. 2. 2007 09:24
Také dělávám,někdy přidám i hříbky,je to rychlé a dobré:)
Vlastimila Vacková
|4. 2. 2006 12:55
Je to spíš taková minutka k hranolkům, krásná šťáva