• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Riži-piži (rizoto), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Riži-piži (rizoto), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g natural rýže hnědá
    • 60
      g hrách zelený
    • 1100
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Namočit přebraný hrách na 5 - 12 hodin, hnědou rýži namočit na 5 - 12 hodin zvlášť. Po namočení vyprat rýži 1x.
2
Do 600 ml vařící osolené vody nasypat hnědou rýži, vařit 20 minut mírným varem, sebrat malé množství pěny z hladiny. Slít přebytečnou vodu a nechat odstát 20 minut pod pokličkou. Scezený hrách nasypat do 500 ml nové vody, přivést k varu, osolit a vařit 20 minut.
3
Smíchat rýži a hrách dohromady. Omastit olejem.
4
Poznámka autora receptu: Jiné názvy mohou být rizi pizi, risotto, Arroz de Ervilhas, matar pulao. Může být dochuceno cibulkou. Hnědá rýže při vaření nasákne pouze omezené množství vody. Je doporučeno vařit hnědou rýži v 5 - 6 násobku vody kvůli snížení obsahu arsenu. To by bylo kolem 950 ml. Měkký hrách (rozvařený) sypat příště do vařící osolené vody. Záleží na dodavateli a sklizni. Také může být kombinováno se žlutým půleným hrachem, čočkou (zelenou, hnědou), nebo s malými fazolemi. Lze doplnit krůtím masem.
5
Poznámka 2: Obdobné recepty s rýží, případně i jiné kombinace, často s masem a složitější přípravou: Biryani, kabuli, mamsaudana, oon soru, palao, paella, pilaf, pilav, plov, pulao, shula.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrách Natural rýže Olivový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
10
Makové (ořechové) muffiny
Makové (ořechové) muffiny

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Rizoto z pánve-po našem
Rizoto z pánve-po našem
Rizoto ze sojového masa
Rizoto ze sojového masa
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Roasbeef
Roasbeef
Roastbeef
Roastbeef
Roastbeef na portském se šalotkou
Roastbeef na portském se šalotkou
  • Recepty.cz
  • Riži-piži (rizoto), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact