• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Riži-piži (rizoto), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Riži-piži (rizoto), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g natural rýže hnědá
    • 60
      g hrách zelený
    • 1100
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Namočit přebraný hrách na 5 - 12 hodin, hnědou rýži namočit na 5 - 12 hodin zvlášť. Po namočení vyprat rýži 1x.
2
Do 600 ml vařící osolené vody nasypat hnědou rýži, vařit 20 minut mírným varem, sebrat malé množství pěny z hladiny. Slít přebytečnou vodu a nechat odstát 20 minut pod pokličkou. Scezený hrách nasypat do 500 ml nové vody, přivést k varu, osolit a vařit 20 minut.
3
Smíchat rýži a hrách dohromady. Omastit olejem.
4
Poznámka autora receptu: Jiné názvy mohou být rizi pizi, risotto, Arroz de Ervilhas, matar pulao. Může být dochuceno cibulkou. Hnědá rýže při vaření nasákne pouze omezené množství vody. Je doporučeno vařit hnědou rýži v 5 - 6 násobku vody kvůli snížení obsahu arsenu. To by bylo kolem 950 ml. Měkký hrách (rozvařený) sypat příště do vařící osolené vody. Záleží na dodavateli a sklizni. Také může být kombinováno se žlutým půleným hrachem, čočkou (zelenou, hnědou), nebo s malými fazolemi. Lze doplnit krůtím masem.
5
Poznámka 2: Obdobné recepty s rýží, případně i jiné kombinace, často s masem a složitější přípravou: Biryani, kabuli, mamsaudana, oon soru, palao, paella, pilaf, pilav, plov, pulao, shula.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrách Natural rýže Olivový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Kuře Anča

Kuře Anča

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Svařák

Svařák

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

38
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
31
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže
26
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
22
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
14
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 3. 11. 2025: Koho čeká náročný začátek týdne a kdo si vyslechne zaslouženou pochvalu?

Denní horoskop na pondělí 3. 11. 2025: Koho čeká náročný začátek týdne a kdo si vyslechne zaslouženou pochvalu?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz 7 měsíců po smrti Aničky Slováčkové (†29): Rozdělili  dědictví za 24 milionů!

7 měsíců po smrti Aničky Slováčkové (†29): Rozdělili dědictví za 24 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Výklad tarotu pro nový týden: Které znamení zažije faleš v lásce? A komu karty vyjdou?

Výklad tarotu pro nový týden: Které znamení zažije faleš v lásce? A komu karty vyjdou?

Další doporučené recepty:

Rizoto z pánve-po našem
Rizoto z pánve-po našem
Rizoto ze sojového masa
Rizoto ze sojového masa
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Roasbeef
Roasbeef
Roastbeef
Roastbeef
Roastbeef na portském se šalotkou
Roastbeef na portském se šalotkou
  • Recepty.cz
  • Riži-piži (rizoto), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact