• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Riži-piži (rizoto), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Riži-piži (rizoto), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g natural rýže hnědá
    • 60
      g hrách zelený
    • 1100
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Namočit přebraný hrách na 5 - 12 hodin, hnědou rýži namočit na 5 - 12 hodin zvlášť. Po namočení vyprat rýži 1x.
2
Do 600 ml vařící osolené vody nasypat hnědou rýži, vařit 20 minut mírným varem, sebrat malé množství pěny z hladiny. Slít přebytečnou vodu a nechat odstát 20 minut pod pokličkou. Scezený hrách nasypat do 500 ml nové vody, přivést k varu, osolit a vařit 20 minut.
3
Smíchat rýži a hrách dohromady. Omastit olejem.
4
Poznámka autora receptu: Jiné názvy mohou být rizi pizi, risotto, Arroz de Ervilhas, matar pulao. Může být dochuceno cibulkou. Hnědá rýže při vaření nasákne pouze omezené množství vody. Je doporučeno vařit hnědou rýži v 5 - 6 násobku vody kvůli snížení obsahu arsenu. To by bylo kolem 950 ml. Měkký hrách (rozvařený) sypat příště do vařící osolené vody. Záleží na dodavateli a sklizni. Také může být kombinováno se žlutým půleným hrachem, čočkou (zelenou, hnědou), nebo s malými fazolemi. Lze doplnit krůtím masem.
5
Poznámka 2: Obdobné recepty s rýží, případně i jiné kombinace, často s masem a složitější přípravou: Biryani, kabuli, mamsaudana, oon soru, palao, paella, pilaf, pilav, plov, pulao, shula.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrách Natural rýže Olivový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Rafaelo

Rafaelo

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

54
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…
19
Švestková povidla
Švestková povidla
18
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Kašák se vrací na televizní obrazovky, ale... Jedna chyba a letí!

Kašák se vrací na televizní obrazovky, ale... Jedna chyba a letí!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Rizoto z pánve-po našem
Rizoto z pánve-po našem
Rizoto ze sojového masa
Rizoto ze sojového masa
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Roasbeef
Roasbeef
Roastbeef
Roastbeef
Roastbeef na portském se šalotkou
Roastbeef na portském se šalotkou
  • Recepty.cz
  • Riži-piži (rizoto), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact