RADA: Jak na dokonalý řízek
Já se hlavně těším na tu slivovici! Předtím i potom!
Na Slovensku je to známe ako Čiernohorský rezeň (pod týmto menom je známy aj v Rakúsku!), ale tiež Trenčliansky rezeň, Turčliansky , Horehronský atd. Hlavne, že nám chutí ( a slivovica tiež...).
U nás se tomu říká "řízek Ondráš", bydlím u Litomyšle, vynikající mňamka, doma to dělám i z kuřecího masa! Opravdu luxusní jídlo a člověk je z toho "přežranej" :-D mě stačí jen ten Ondráš bez přílohy :-).
Ať se to jmenuje, jak se to jmenuje - je to výborné. Dělala jse to ale z kuřecích pěkně naklepaných prsíček a i velice pažravá dcera zvládla jen jeden "řízeček". Pravda, dala si kromě zeleniny i bramborový salát, ale prý to bylo jedinečné....
Já jsem z Opavska a u nás se tomu říká "Slezský řízek" a je to ŇAMKA!!!
U nas sa tomu hovori ciernohorský rizek, odporucam, super ...
Je to papu
No to je, Ja su z Vizovic o takovem rizku jsem v zivote neslysel. Ale zkusim to ;)Ivan