Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a necháme 3 hodiny v chladnu odležet. Poté maso máčíme v řidším bramborákovém těstě a v rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem. Samozřejmě, že jako aperitiv podáváme "slivovicu" z Vizovic.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Honza z Vizovic
|5. 2. 2012 15:54
Já se hlavně těším na tu slivovici!
Předtím i potom!
Peter Horný
|13. 1. 2012 19:31
Na Slovensku je to známe ako Čiernohorský rezeň (pod týmto menom je známy aj v Rakúsku!), ale tiež Trenčliansky rezeň, Turčliansky , Horehronský atd. Hlavne, že nám chutí ( a slivovica tiež...).
Monika
|6. 9. 2011 11:41
U nás se tomu říká "řízek Ondráš", bydlím u Litomyšle, vynikající mňamka, doma to dělám i z kuřecího masa! Opravdu luxusní jídlo a člověk je z toho "přežranej" :-D mě stačí jen ten Ondráš bez přílohy :-).
Simča Sládková
|11. 4. 2010 13:59
Ať se to jmenuje, jak se to jmenuje - je to výborné. Dělala jse to ale z kuřecích pěkně naklepaných prsíček a i velice pažravá dcera zvládla jen jeden "řízeček". Pravda, dala si kromě zeleniny i bramborový salát, ale prý to bylo jedinečné....
Pavlína
|24. 4. 2005 10:03
Já jsem z Opavska a u nás se tomu říká "Slezský řízek" a je to ŇAMKA!!!
DaDa
|23. 1. 2005 16:04
U nas sa tomu hovori ciernohorský rizek, odporucam, super ...
Miroslav Gajdziok
|18. 10. 2004 10:04
Je to papu
Ivan Slezák
|25. 3. 2004 14:07
No to je, Ja su z Vizovic o takovem rizku jsem v zivote neslysel. Ale zkusim to ;)Ivan