Bůček nakrájíme na plátky a naklepeme. 4 vejce promícháme se solí, pepřem a jemně strouhaným česnekem. Každý plátek bůčku namočíme do vaječné směsy a naskládáme do uzavíratelné krabice. Krabici dáme do lednice a 36 hodin si jí nevšímáme. Poté řízky přendáme do mísy a zbylé směsy přidáme ještě 2 vejce. Dále postupujeme tradičně tj. obalíme do mouky a strouhanky. Smažíme nejlépe ve fritéze.
2
Doporučená příloha: 1 až 2 bochníky čerstvého chleba, 3 až 4 dobré kamarády, bednu piva (nejlépe ležák).
3
Poznámka: týden před tím se aspoň 2x denně zmíníme manželce, že vypadá smutně a mohla by odjet za dětmi. Její návrat načasujeme tak, aby stihla akorát úklid. Pěkný dárek pomůže, aby se zdržela nejapných poznámek a neudělala k večeři "mořské brambory".
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marsí
|29. 3. 2007 11:40
Airan vy ale musíte být veselá rodinka....:-))) nicméně ukládám...
Tereza Jarčušková
|28. 3. 2007 13:35
Aaron, super receptík:))) V dohľadnom čase vyskúšam, manžel bude priasť. On zje všetko, nikdy nič neofrflal, najradšej má zeleninu a slovenské múčne jedlá, ale taká obyčajná slanina s cesnakom mu urobí takú radosť... Takže ten bôčik mu určite urobím, nech si viaže sádielko.
barča
|27. 3. 2007 22:24
Airan, ale nestojí ta váha, ten cholesterol..... za spokojeného manžela ???? To nebývá často, že ? Jdu dělat bůček !!!
Airan
|27. 3. 2007 17:25
Simco, nic si z Aarona nedelej, je to muj povedeny manzel - videl ze davam sem ty brambory tak chtel pozlobit:-)))) Ty rizky nejsou spatne, jen jsou moc ostre, vubec neni poznat ze jsou z bucku. Ale co ta vaha...ten cholesterol...ta žaha...to spatne svedomi???
Simča Sládková
|27. 3. 2007 13:21
No teda Aarone, ty snad máš něco proti Airan a jejím mořským bramborám? :o)))))))
Hana Rožníčková
|27. 3. 2007 11:52
Téda Aarone ty poznámky jsou trefné. Oni chlapi také dokážou pěkně balamutit....a mazat med kolem huby...Nojo, ale co to je pěkný dárek??? Tady se budeme lišit - ženy - chlapi, že jó...