maso
Jakékoliv (kuřecí stehna, kuřecí řízky, krůtí, vepřové, králík)
sůl
strouhanka
vejce
olej
Zálivka
3
lžíce
kečup - jemný
3
lžíce
hořčice plnotučná
1
lžíce
podravka
2
dl
voda
Postup přípravy receptu
1
Maso naklepeme, mírně osolíme, obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme paličkou, obalíme ve vejcích a usmažíme po obou stranách na oleji dozlatova (jen krátce, aby se vytvořila krusta).
2
Takto připravené řízky naskládáme nastojato do pekáčku s vyšším okrajem nebo do kastrolu a zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním všech ingrediencí. Přiklopíme, nebo použijeme alobal, aby se nám řízky během pečení nepřipálily a dáme péci do trouby na cca 1-1,5 hod., podle druhu masa.
3
Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým salátem, nebo jinak upravenými brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ina DiRossi
|10. 5. 2010 18:16
Tak jsem dnes dělala a všem moc chutnalo. Jen příště určitě dám míň Podravky (myslím že půl lžíce bude tak akorát). Dělala jsem z vepřové kýty a masíčko bylo měkoučké, kaši jsme polili šťávičkou zpod masa. Určitě zařadím do svého kuchařského repertoáru. :o)
Marta Salátová
|12. 9. 2007 01:53
Nastojato, se myslí klást šikmo za sebe.Už jsem je tak dělala a jsou výborné.
Lenka Wenzelová
|11. 9. 2007 12:21
Až nyní se dostávám k reakci na vaše komentáře,recept jsem převzala od kamarádky, opravduse má skládat vedle sebe (ne na sebe), protožeta vajíčková krusta by se slepila a spodní řízekby se přichytl k pekáčku. Množství masa jsemnepsala, ale zálivka je cca na 4 ks řízků. Když se dělají dva, tak to bude spíš ležet, je pravda, že vždy dělám větší počet. Doufám, že vám budou chutnat.
Petra
|10. 9. 2007 15:32
ja si myslim, ze slovem "nastojato" autorka myslela naskladat na sebe - jakoby do kominku
lenka
|10. 9. 2007 13:59
Taky myslím, že když je uvedeno množství surovin u zálivky, měla by se uvést i váha masa...Ale proč nastojato ? To taky netuším...