Kedlubny oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Povaříme je v osolené vodě doměkka. Kedlubnové plátky by měly být pevné, aby se při obalování nerozpadly. Vychladlé je obalujeme v hladké mouce, poté v rošlehaných vejcích se solí a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme.
2
Ze zakysané smetany připravíme dip. Do smetany přidáme nadrcený česnek, sůl nasekanou pažitku a vše promícháne. Podle chuti můžeme přidat i jiné koření.
Obalit kedlubnu by me teda nenapadlo, dekuji za recept, urcite to je skvele
Anonym
|2. 5. 2008 23:26
Řízečky jsou opravdu moc dobré. V naši rodině už je děláme léta. Nejraději je máme tak půl centimetrů hrubé, s vařeným bramborem a zelininovým salátem. A nejlíp se obalují ještě teplé.