Z vykostěných králičích nebo kuřecích stehen nakrájíme menší kusy (velké asi jako dlaň), vyšší části masa můžeme přes fólii naklepat. Řízky osolíme, opepříme nebo dle chuti ochutíme sušeným česnekem. Řízky podle vlastní chuti posypeme čerstvými, drobně nasekanými bylinkami (z masa neopadají, přilepí se). Pak řízky zlehka obalíme v polohrubé mouce, následně je protáhneme mírně osolenými rozšlehanými vejci (žádné ředění vodou či mlékem!), pak opět zlehka obalíme ve strouhance (žádné udusání!) a nakonec opět protáhneme řízky v našlehaných vejcích.
Takto připravené řízky ihned vkládáme do rozehřátého másla s olejem a ne příliš zprudka smažíme z obou stran dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem nebo zeleninovým salátem. Výborné jsou též na cesty nebo ke svačině do práce, protože i studené zůstanou šťavnaté.