• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Risotto se špenátem a bylinkami
Napište svůj komentář k receptu

Risotto se špenátem a bylinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
8fotografií
Nahrát fotku
 

Dokonale krémové a vláčné, s jemnou vyváženou chutí. Takové je správné italské risotto. A dá se donekonečna obměňovat. Když si osvojíte základní recept, dokážete pak připravit množství dalších variací. Tahle je s řapíkatým celerem, fenyklem, špenátem a spoustou bylinek.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      snítka řapíkatý celer
    • 1
      ks fenykl
    • olivový olej
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 300
      g rýže na rizoto Arborio nebo Carnaroli
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 4
      hrst listový špenát
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      svazek oregáno
    • 1
      svazek tymián
    • 100
      g parmezán
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, řapíkatý celer a fenykl očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V kastrolu s širším dnem rozehřejte 2–3 lžíce oleje, vsypte zeleninu a pomalu na mírnějším ohni ji restujte. Mezitím dejte také ohřát vývar. Jakmile začne zelenina chytat barvu, vsypte rýži. Dvě až tři minuty ji restujte a míchejte, aby se každé zrnko obalilo v oleji. Poté vlijte víno a nechte ho pár minut odvařit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Začněte přilévat vývar, vždy dvě až tři naběračky, promíchejte a počkejte, než se tekutina vsákne do rýže, poté přilijte další. Takto pokračujte asi 20 minut. Mezitím polovinu špenátu rozmixujte na drobné kousky, bazalku nasekejte, lístky oregana a tymiánu otrhejte ze stonků. Nastrouhejte parmazán.
3
Jakmile je rýže takřka uvařená, ale stále ještě příjemně na skus, je skoro hotovo. Přidejte poslední 2 naběračky vývaru a promíchejte. Risotto dobře osolte a opepřete, vmíchejte všechen špenát (nasekaný i celé listy) a bylinky, opět promíchejte. Teď přidejte máslo pokrájené na několik částí a většinu parmazánu (tak 6 lžic si nechte na servírování). Už jen lehce promíchejte, přiklopte poklicí a nechte 10 minut dojít. Před podáváním ještě dolaďte chuť solí a pepřem. Risotto promíchejte, nandejte na talíře, každou porci zakápněte olivovým olejem a posypte parmazánem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rooibosové risotto s lososem

Rooibosové risotto s lososem

Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

Zelené risotto s chřestem a krevetami

Zelené risotto s chřestem a krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno - suché Cibule Fenykl Listový špenát Máslo Olivový olej Oregáno Parmezán Pepř mletý Řapíkatý celer Rýže na rizoto Sůl Tymián Zeleninový vývar

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Esíčka

Esíčka

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Skořicový elixír
Skořicový elixír
21
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
21
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
18
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Risotto s masem a zeleninou
Risotto s masem a zeleninou
Risotto s medvědím česnekem
Risotto s medvědím česnekem
Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem Grana Gran Moravia
Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem…
Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony
Rizoto netradičně z ovesných vloček se…
Rizoto s citronem
Rizoto s citronem
Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Rizoto s červenými krevetami podle…
  • Recepty.cz
  • Risotto se špenátem a bylinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact