• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Risotto se špenátem a bylinkami
Napište svůj komentář k receptu

Risotto se špenátem a bylinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
8fotografií
Nahrát fotku
 

Dokonale krémové a vláčné, s jemnou vyváženou chutí. Takové je správné italské risotto. A dá se donekonečna obměňovat. Když si osvojíte základní recept, dokážete pak připravit množství dalších variací. Tahle je s řapíkatým celerem, fenyklem, špenátem a spoustou bylinek.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      snítka řapíkatý celer
    • 1
      ks fenykl
    • olivový olej
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 300
      g rýže na rizoto Arborio nebo Carnaroli
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 4
      hrst listový špenát
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      svazek oregáno
    • 1
      svazek tymián
    • 100
      g parmezán
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, řapíkatý celer a fenykl očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V kastrolu s širším dnem rozehřejte 2–3 lžíce oleje, vsypte zeleninu a pomalu na mírnějším ohni ji restujte. Mezitím dejte také ohřát vývar. Jakmile začne zelenina chytat barvu, vsypte rýži. Dvě až tři minuty ji restujte a míchejte, aby se každé zrnko obalilo v oleji. Poté vlijte víno a nechte ho pár minut odvařit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Začněte přilévat vývar, vždy dvě až tři naběračky, promíchejte a počkejte, než se tekutina vsákne do rýže, poté přilijte další. Takto pokračujte asi 20 minut. Mezitím polovinu špenátu rozmixujte na drobné kousky, bazalku nasekejte, lístky oregana a tymiánu otrhejte ze stonků. Nastrouhejte parmazán.
3
Jakmile je rýže takřka uvařená, ale stále ještě příjemně na skus, je skoro hotovo. Přidejte poslední 2 naběračky vývaru a promíchejte. Risotto dobře osolte a opepřete, vmíchejte všechen špenát (nasekaný i celé listy) a bylinky, opět promíchejte. Teď přidejte máslo pokrájené na několik částí a většinu parmazánu (tak 6 lžic si nechte na servírování). Už jen lehce promíchejte, přiklopte poklicí a nechte 10 minut dojít. Před podáváním ještě dolaďte chuť solí a pepřem. Risotto promíchejte, nandejte na talíře, každou porci zakápněte olivovým olejem a posypte parmazánem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rooibosové risotto s lososem

Rooibosové risotto s lososem

Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

Zelené risotto s chřestem a krevetami

Zelené risotto s chřestem a krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno - suché Cibule Fenykl Listový špenát Máslo Olivový olej Oregáno Parmezán Pepř mletý Řapíkatý celer Rýže na rizoto Sůl Tymián Zeleninový vývar

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

58
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
50
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
48
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
41
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
34
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Risotto s masem a zeleninou
Risotto s masem a zeleninou
Risotto s medvědím česnekem
Risotto s medvědím česnekem
Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem Grana Gran Moravia
Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem…
Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony
Rizoto netradičně z ovesných vloček se…
Rizoto s citronem
Rizoto s citronem
Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Rizoto s červenými krevetami podle…
  • Recepty.cz
  • Risotto se špenátem a bylinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact