• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Risotto se špenátem a bylinkami
Napište svůj komentář k receptu

Risotto se špenátem a bylinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
8fotografií
Nahrát fotku
 

Dokonale krémové a vláčné, s jemnou vyváženou chutí. Takové je správné italské risotto. A dá se donekonečna obměňovat. Když si osvojíte základní recept, dokážete pak připravit množství dalších variací. Tahle je s řapíkatým celerem, fenyklem, špenátem a spoustou bylinek.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      snítka řapíkatý celer
    • 1
      ks fenykl
    • olivový olej
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 300
      g rýže na rizoto Arborio nebo Carnaroli
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 4
      hrst listový špenát
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      svazek oregáno
    • 1
      svazek tymián
    • 100
      g parmezán
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, řapíkatý celer a fenykl očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V kastrolu s širším dnem rozehřejte 2–3 lžíce oleje, vsypte zeleninu a pomalu na mírnějším ohni ji restujte. Mezitím dejte také ohřát vývar. Jakmile začne zelenina chytat barvu, vsypte rýži. Dvě až tři minuty ji restujte a míchejte, aby se každé zrnko obalilo v oleji. Poté vlijte víno a nechte ho pár minut odvařit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Začněte přilévat vývar, vždy dvě až tři naběračky, promíchejte a počkejte, než se tekutina vsákne do rýže, poté přilijte další. Takto pokračujte asi 20 minut. Mezitím polovinu špenátu rozmixujte na drobné kousky, bazalku nasekejte, lístky oregana a tymiánu otrhejte ze stonků. Nastrouhejte parmazán.
3
Jakmile je rýže takřka uvařená, ale stále ještě příjemně na skus, je skoro hotovo. Přidejte poslední 2 naběračky vývaru a promíchejte. Risotto dobře osolte a opepřete, vmíchejte všechen špenát (nasekaný i celé listy) a bylinky, opět promíchejte. Teď přidejte máslo pokrájené na několik částí a většinu parmazánu (tak 6 lžic si nechte na servírování). Už jen lehce promíchejte, přiklopte poklicí a nechte 10 minut dojít. Před podáváním ještě dolaďte chuť solí a pepřem. Risotto promíchejte, nandejte na talíře, každou porci zakápněte olivovým olejem a posypte parmazánem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rooibosové risotto s lososem

Rooibosové risotto s lososem

Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

Zelené risotto s chřestem a krevetami

Zelené risotto s chřestem a krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno - suché Cibule Fenykl Listový špenát Máslo Olivový olej Oregáno Parmezán Pepř mletý Řapíkatý celer Rýže na rizoto Sůl Tymián Zeleninový vývar

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí veka

Domácí veka

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

221
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
57
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
53
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
29
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
19
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Laďka Něrgešová bojuje s nádorem na mozku: Šok, slzy a vlna podpory od kolegů!

Laďka Něrgešová bojuje s nádorem na mozku: Šok, slzy a vlna podpory od kolegů!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Risotto s masem a zeleninou
Risotto s masem a zeleninou
Risotto s medvědím česnekem
Risotto s medvědím česnekem
Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem Grana Gran Moravia
Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem…
Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony
Rizoto netradičně z ovesných vloček se…
Rizoto s citronem
Rizoto s citronem
Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Rizoto s červenými krevetami podle…
  • Recepty.cz
  • Risotto se špenátem a bylinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact