• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Risotto s chřestem
Napište svůj komentář k receptu

Risotto s chřestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krémové risotto s chřestem je výtečnou večeří, na které si pochutnají nejen milovníci delikátních pazochů. Servírujte jej nejlépe se sklenkou suchého bílého vína.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stonek řapíkatý celer
    • 1
      l zeleninový vývar
    • olivový olej
    • 300
      g rýže na risotto (Arborio nebo Carnaroli)
    • 150
      ml bílé víno suché
    • 100
      g parmazán
    • 10
      ks chřest zelený
    • 60
      g máslo
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Cibuli i řapíky celeru nasekejte nadrobno. Dejte ohřát vývar. V hluboké pánvi nebo v litinovém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a na středním plameni orestujte zeleninu dosklovita. Vsypte rýži a 2–3 minuty restujte. Zalijte vínem a nechte pár minut odvařit.

RADA: Krájení cibule

2
Začněte přilévat vývar, postupně a vždy tak po dvou naběračkách. Přilijte, promíchejte, nechte vývar vsáknout do rýže a přilijte další. Tak během 15 minut byste měli spotřebovat většinu vývaru. Rýže by měla být takřka hotová, ale stále ještě na skus.
3
Během přilévání vývaru nastrouhejte parmazán a připravte chřest: odlomte dřevnaté konce a stonky pokrájejte asi na 2 cm dlouhé špalíky. K takřka hotové rýži přidejte chřest, máslo a tak 3 parmazánu. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte, odstavte, přiklopte a nechte 5 minut. Chřest se lehce „dovaří“, máslo a parmazán rozpustí. Podávejte posypané parmazánem.

RADA: Nahořklý chřest

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Chřest Cibule Máslo Olivový olej Parmazán Řapíkatý celer Rýže Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Duo bábovka

Duo bábovka

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
23
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
22
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový dortík (Ricotta…
Rigatoni s chřestem
Rigatoni s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s masem a zeleninou
Risotto s masem a zeleninou
Risotto s medvědím česnekem
Risotto s medvědím česnekem
  • Recepty.cz
  • Risotto s chřestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact