Oblíbené italské risotto připravované na zeleninovém vývaru a bílém víně doplněné o zelený chřest a nezbytný parmazán. Hotové je jedna dvě a určitě si na něm všichni pochutnají.
Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na olivovém oleji. Přidejte rýži, dvě minuty ji restujte, podlijte vínem, nechte odpařit alkohol a zalijte první dávkou horkého vývaru tak, aby byla rýže ponořená. Průběžně míchejte a vařte na mírném plameni, jakmile se tekutina vstřebá, přilijte další naběračku vývaru. Dolévejte a průběžně míchejte, dokud nespotřebujete všechen vývar.
Zelený chřest zbavte dřevnatých konců a pokrájejte na kousky dlouhé asi 3 cm. Jakmile je risotto těsně před dokončením, tedy rýže je už měkká, ale stále na skus, vmíchejte pokrájený chřest a minutu povařte.
3
Poté vmíchejte parmazán a máslo, podle potřeby dosolte, promíchejte, přiklopte a nechte 10 minut dojít. Podávejte s nastrouhaným parmazánem a pár kapkami olivového oleje.