• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Risi e bisi
Napište svůj komentář k receptu

Risi e bisi

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Risi e bisi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      lžíce máslo lze vynechat
    • 3
      sklenice hrášek mladý, může být i mražený
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      ks cibule malá, nadrobno nakrájená
    • 3
      lžíce petrželka
    • 1
      sklenice krátkozrnná rýže jako na italské risoto
    • 6
      sklenice vývar kuřecí

Postup přípravy receptu

1
V kastrole usmažíme na lžíci másla 1 sklenici hrášku (1-2 minuty). Ten pak rozmixujeme s lžící parmezánu a lžící másla.
2
Na zbylém tuku usmažíme cibuli 1 min., přidáme petrželku a smažíme 2 minuty. Přidáme 2 sklenice hrášku a rýži. Mícháním obalíme v másle. Přidáme hráškové pyré a vývar. Vaříme 15 minut.
3
Podáváme posypané petrželkou a místo soli přichucujeme parmezánem.
4
Tato hustá polévka nebo řídké rizoto, může být večeří sama o sobě, nebo můžeme přidat desert. A protože je tento recept z Benátek, tak třeba Benátský mrkvový zákusek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Risi e Bisi II.

Risi e Bisi II.

Risi-Bisi po mém

Risi-Bisi po mém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lidka Kábrtová | 19. 10. 2005 10:30

    I mně občas ujede myš... :-))).

  • Jana z VM | 19. 10. 2005 10:27

    Před naším kocourem myš utíká ....

  • Kuchařka on-line | 19. 10. 2005 10:22

    Omlouvám se za to zařazení, ujela mi myš...

  • Helena Abouzeidova Mudr | 19. 10. 2005 10:14

    Risi e bisi je smostatny chod,neni to polevka,ma konsistenci ridciho rizota.Velci kuchari tvrdi,ze se ma pouzivat jen uplne cerstvy hrasek,jinak to nebude ono,ale cerstvy hrasek se da sehnat tezko.Z casti hrasku ale delaji krem(rozmackanim,rozmixovanim,prepasirovanim).Pomer ryze a vyvaru zavisi na kvalite ryze jak moc nabobtna a nakolik se rozpadne,to se musi vyzkloset s ryzi kterou mame k disposici.

  • Lidka Kábrtová | 18. 10. 2005 19:13

    Skutečně si nejsem jistá, ale Risi e bisi se považovalo vždy za vrchol italského kulinárního umění - prostě speciální rizoto s hráškem. Ale nikdy jsem neslyšela, že by se hrášek mixoval a také toho vývaru mi přijde trochu moc. Rizoto má být mazlavé, tekutejší, ale rozhodně se nejedná o polévku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Mixování Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrášek Krátkozrnná rýže Máslo Olivový olej Petrželka Strouhaný parmazán Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Celerový salát s ananasem

Celerový salát s ananasem

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

63
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
61
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
40
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
23
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
23
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 15. 10. 2025: Koho čeká den plný zvratů a komu se otevřou dveře k novým příležitostem?

Denní horoskop na středu 15. 10. 2025: Koho čeká den plný zvratů a komu se otevřou dveře k novým příležitostem?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Risi e bisi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact