• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Risi e bisi
Napište svůj komentář k receptu

Risi e bisi

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Risi e bisi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      lžíce máslo lze vynechat
    • 3
      sklenice hrášek mladý, může být i mražený
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      ks cibule malá, nadrobno nakrájená
    • 3
      lžíce petrželka
    • 1
      sklenice krátkozrnná rýže jako na italské risoto
    • 6
      sklenice vývar kuřecí

Postup přípravy receptu

1
V kastrole usmažíme na lžíci másla 1 sklenici hrášku (1-2 minuty). Ten pak rozmixujeme s lžící parmezánu a lžící másla.
2
Na zbylém tuku usmažíme cibuli 1 min., přidáme petrželku a smažíme 2 minuty. Přidáme 2 sklenice hrášku a rýži. Mícháním obalíme v másle. Přidáme hráškové pyré a vývar. Vaříme 15 minut.
3
Podáváme posypané petrželkou a místo soli přichucujeme parmezánem.
4
Tato hustá polévka nebo řídké rizoto, může být večeří sama o sobě, nebo můžeme přidat desert. A protože je tento recept z Benátek, tak třeba Benátský mrkvový zákusek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Risi e Bisi II.

Risi e Bisi II.

Risi-Bisi po mém

Risi-Bisi po mém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lidka Kábrtová | 19. 10. 2005 10:30

    I mně občas ujede myš... :-))).

  • Jana z VM | 19. 10. 2005 10:27

    Před naším kocourem myš utíká ....

  • Kuchařka on-line | 19. 10. 2005 10:22

    Omlouvám se za to zařazení, ujela mi myš...

  • Helena Abouzeidova Mudr | 19. 10. 2005 10:14

    Risi e bisi je smostatny chod,neni to polevka,ma konsistenci ridciho rizota.Velci kuchari tvrdi,ze se ma pouzivat jen uplne cerstvy hrasek,jinak to nebude ono,ale cerstvy hrasek se da sehnat tezko.Z casti hrasku ale delaji krem(rozmackanim,rozmixovanim,prepasirovanim).Pomer ryze a vyvaru zavisi na kvalite ryze jak moc nabobtna a nakolik se rozpadne,to se musi vyzkloset s ryzi kterou mame k disposici.

  • Lidka Kábrtová | 18. 10. 2005 19:13

    Skutečně si nejsem jistá, ale Risi e bisi se považovalo vždy za vrchol italského kulinárního umění - prostě speciální rizoto s hráškem. Ale nikdy jsem neslyšela, že by se hrášek mixoval a také toho vývaru mi přijde trochu moc. Rizoto má být mazlavé, tekutejší, ale rozhodně se nejedná o polévku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Mixování Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrášek Krátkozrnná rýže Máslo Olivový olej Petrželka Strouhaný parmazán Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Srbské rizoto
Srbské rizoto
33
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Dojemné gesto Musila s manželem: Adoptovali Huberta! Jeho příběh bere za srdce

Dojemné gesto Musila s manželem: Adoptovali Huberta! Jeho příběh bere za srdce

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

  • Recepty.cz
  • Risi e bisi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact