• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Risi e bisi
Napište svůj komentář k receptu

Risi e bisi

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Risi e bisi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      lžíce máslo lze vynechat
    • 3
      sklenice hrášek mladý, může být i mražený
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      ks cibule malá, nadrobno nakrájená
    • 3
      lžíce petrželka
    • 1
      sklenice krátkozrnná rýže jako na italské risoto
    • 6
      sklenice vývar kuřecí

Postup přípravy receptu

1
V kastrole usmažíme na lžíci másla 1 sklenici hrášku (1-2 minuty). Ten pak rozmixujeme s lžící parmezánu a lžící másla.
2
Na zbylém tuku usmažíme cibuli 1 min., přidáme petrželku a smažíme 2 minuty. Přidáme 2 sklenice hrášku a rýži. Mícháním obalíme v másle. Přidáme hráškové pyré a vývar. Vaříme 15 minut.
3
Podáváme posypané petrželkou a místo soli přichucujeme parmezánem.
4
Tato hustá polévka nebo řídké rizoto, může být večeří sama o sobě, nebo můžeme přidat desert. A protože je tento recept z Benátek, tak třeba Benátský mrkvový zákusek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Risi e Bisi II.

Risi e Bisi II.

Risi-Bisi po mém

Risi-Bisi po mém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lidka Kábrtová | 19. 10. 2005 10:30

    I mně občas ujede myš... :-))).

  • Jana z VM | 19. 10. 2005 10:27

    Před naším kocourem myš utíká ....

  • Kuchařka on-line | 19. 10. 2005 10:22

    Omlouvám se za to zařazení, ujela mi myš...

  • Helena Abouzeidova Mudr | 19. 10. 2005 10:14

    Risi e bisi je smostatny chod,neni to polevka,ma konsistenci ridciho rizota.Velci kuchari tvrdi,ze se ma pouzivat jen uplne cerstvy hrasek,jinak to nebude ono,ale cerstvy hrasek se da sehnat tezko.Z casti hrasku ale delaji krem(rozmackanim,rozmixovanim,prepasirovanim).Pomer ryze a vyvaru zavisi na kvalite ryze jak moc nabobtna a nakolik se rozpadne,to se musi vyzkloset s ryzi kterou mame k disposici.

  • Lidka Kábrtová | 18. 10. 2005 19:13

    Skutečně si nejsem jistá, ale Risi e bisi se považovalo vždy za vrchol italského kulinárního umění - prostě speciální rizoto s hráškem. Ale nikdy jsem neslyšela, že by se hrášek mixoval a také toho vývaru mi přijde trochu moc. Rizoto má být mazlavé, tekutejší, ale rozhodně se nejedná o polévku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Mixování Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrášek Krátkozrnná rýže Máslo Olivový olej Petrželka Strouhaný parmazán Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka á la Lada

Kuřecí prsíčka á la Lada

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

79
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
66
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
53
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
46
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Risi e bisi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact