sklenice
rajčatová šťáva
(Nebo 2 lžíce rajského protlaku)
0,75
sklenice
ovesné vločky
1
ks
cibule
2
lžíce
máslo
3
lžíce
strouhanka
1
lžička
saturejka
1
špetka
muškátový oříšek
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
K jemně nakrájené cibuli přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak zředěný 3/4 sklenice vody, 1 vejce, ovesné vločky, saturejku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a na 5 minut odložíme. Přidáme maso a mícháme, až vznikne hladká hmota. Na papíru na pečení nebo alobalu rozprostřeme masovou hmotu, do středu vložíme oloupaná vejce (uvařená natvrdo) a srolujeme. Vložíme do formy na srnčí hřbet vymazané máslem a vysypané strouhankou.
2
Pečeme asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Hotovou pečeni necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. K pečeni se hodí brambory nebo rýže a vařená zelenina, můžeme ji také použít na chlebíčky.