Buchta na plech je povinná víkendová disciplína. Tahle je úžasně vláčná díky ricottě a navíc ještě plná ovoce. Zamilují si ji děti i dospělí. Vyzkoušejte!
Plech či formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy robotu dejte ricottu, vejce a vše prošlehejte, aby se suroviny spojily v hladký krém. V jiné míse promíchejte mouku, prášek do pečiva a cukr, vše vsypte do ricottové směsi a promíchejte. Vlijte rozpuštěné a vychladlé máslo, opět promíchejte.
Teď už jen špachtlí či vařečkou zlehka vmíchejte asi 3/4 ovoce. Těsto vlijte do formy a nahoru rozmístěte zbylé ovoce. Koláč dejte do trouby a pečte asi 50 minut. Propečení vyzkoušejte špejlí. Nechte vychladnout a krájejte na kousky.