Úžasně vláčné, vlhké a křehké jsou lívanečky z ricotty, které chutnají božsky a jsou připravené raz dva. Nejlepší jsou zakápnuté javorovým sirupem, zasypané opraženými mandlovými lupínky a s čerstvým ovocem.
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Do mixéru dejte žloutky, ricottu, mléko a vše rozmixujte. Mouku a prášek do pečiva prosejte do mísy, vlijte vaječnou směs a umíchejte hladké těsto.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. V pánvi či lívanečníku rozpusťte kousek másla či ghí a smažte lívance z obou stran dozlatova. Tyhle jsou poměrně křehké, tak je obracejte opatrně. Lívance podávejte zakápnuté javorovým sirupem, zasypané opraženými mandlovými lupínky a s čerstvým ovocem.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)