• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řezy z červeného vína
Napište svůj komentář k receptu

Řezy z červeného vína

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy z červeného vína
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera
    • 250
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 125
      ml červené víno
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • tuk
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka hřebíček nebo skořice
    • červené víno trochu

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr a vejce utřeme nejlépe ve šlehači. Do ušlehané hmoty přidáme ostatní přísady a promícháme. Menší plech s vyšším okrajem nebo pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a vlijeme těsto.
2
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Po upečení nalijeme na vlahý koláč polevu, po částečném zaschnutí krájíme na menší čtverečky. Na polevu všechny přísady utřeme asi po dobu 15 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Cukroví z vína

Cukroví z vína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 3. 1. 2011 16:01

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 29. 12. 2010 14:18

    Nejak moc vina... :-\

  • Vepřeková | 1. 12. 2007 10:48

    výborné, udělám jako řezy na vánoce. Přidala jsem čokoládu mandlovou hořkou. Mňam.

  • iva nemcova | 28. 11. 2007 15:35

    Recept me lakal,nechtelo se mi cekat az do vikendu s pecenim,tak jsem upekla polovicni davku uz dnes...Vyborne!Cast mouky jsem nahradila Solamylem,toho vina jsem dala vic(testo bylo moc huste),krehoucke,nadychane,vonave....Komu chutna svarene vino-puste se do toho.davam 1

  • Karina | 27. 11. 2007 16:40

    Tak upřímně, jak jsem se na tento recept těšila, tak výsledek mě nějak neuchvátil...moc sladký, chutná to jak svařený víno..

  • Dana | 26. 11. 2007 10:43

    Řezy byly opravdu výborné, jen ta konzistence těsta byla příliš tuhá na to, abych těsto vlila na plech. Musela jsem přidat více vína. Možná příště tuk rozpustím, nebo mi dá někdo jinou radu? Ale chuťově za 1.

  • Karlina | 25. 11. 2007 19:51

    Tak jsem se nechala nalákat hodnocením a stálo to za to, udělám jako řezy na Vánoce, nakrájím malé kostičky a mezi cukrovím to bude bájo

  • Hela - | 25. 11. 2007 00:11

    Dávám 1. Čokoláda se ni nechtěla strouhat, tak jsem jí rozehřála a víno jsem tam dala "krabicový svařák". Bála jsem se aby to nebyl jen perník, ten my nemusíme, ale bylo to opravdu dobré.

  • zuza | 20. 11. 2007 21:58

    jsou dobroučké ale čelaka jsem že budou více chutnat po vínu jinak opravdu příjemná chut i vůně

  • zuza | 19. 11. 2007 13:26

    mám upečeno a nádherně to voní jdu dělat polevu a ozvu se jak chutnají-- ale nemůžou než být super

  • Fleur | 17. 11. 2007 20:00

    velmi dobré, neměla jsem čokoládu, tak jsem tam nasatrouhala čokoládovou polevu tmavou, krásně kořeněné, příjemná vůně, poleva jako led, moc dobré

  • Jana Vencková | 16. 11. 2007 22:39

    Upekla jsem na víkend a před chvílí ochutnala. Jsou vážně moc dobré, příjemně kořenené a vláčné. Přitom recept není pracný a je rychlý. Optimální :-)) Určitě jsem je nedělala naposled, díky za inspiraci.

  • Vepřeková | 19. 6. 2007 22:19

    Dělala jsem přesně podle receptu i s polevou. Byly krásně kořeněné . Růžovou vinnou polevu jsem ještě ozdobně pocákala čokoládovou polevou a byly výstavní, vláčné a chutné

  • Alina | 18. 6. 2005 11:12

    Moc mě chutnaly, po vychladnutí s neslazenou šlehačkou lehce posypané skořicí. Je to takový vláčný pernícek, ale červené víno jim dává oopravdu dobrou chuť

  • Anonym | 15. 6. 2005 16:18

    Delala jsem rezy podle receptu, neni to zadny zazrak!

  • Hana Janů | 10. 6. 2005 19:35

    Tenhle recept znám, dělám ho dlouho a ráda jako řezy i jako dort

  • Anonym | 10. 6. 2005 19:23

    Chci se zeptat, nedá se to dělat s vínem bílým??

  • Karlina | 9. 6. 2005 09:32

    To je žúžo

  • Vlastimila Vacková | 4. 6. 2005 19:57

    Moc nám chutnalo, zařadím do moučníků, které budu dělat pravidelně. Nešel by z toho dort? Příště vyzkouším do dortové formy, promazat a polít polevou

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Citronová šťáva Čokoláda na vaření Cukr Hera Hřebíček Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

144
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
79
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
64
Elixír mládí
Elixír mládí
60
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
48
Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Hvězda Ulice Holíková a princ ze Zakletého pírka: Čekají první dítě!

Hvězda Ulice Holíková a princ ze Zakletého pírka: Čekají první dítě!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Řezy z červeného vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact