• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řezy speciál
Napište svůj komentář k receptu

Řezy speciál

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy speciál
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks bílek
    • 180
      g moučkový cukr
    • 6
      ks žloutek
    • 3
      ks vanilkový pudink
    • prášek do pečiva 3/4 balíčku
  • Krém
    • 150
      g moučkový cukr
    • 250
      g máslo
  • Zásmažka
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • mléko 1/4 l
  • Poleva
    • 100
      g tuk Se sádlem
    • 100
      g cukr
    • 50
      g kakao
    • 3
      lžíce mléko Nebo lze koupit čokoládovou polevu v sáčku
  • Nazařazeno
    • marmeláda
    • dětské piškoty
    • káva
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** Ušleháme bílky, přidáme cukr, zašleháme žloutky, pudinky a prášek do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C cca 10 minut. Upečené necháme vychladnout, potřeme marmeládou, poklademe piškoty, které namáčíme střídavě jeden v rumu, jeden v kávě. Střídavě klademe vedle sebe na upečené těsto. Na piškoty rozetřeme krém a nakonec pocákáme čokoládovou polevou.
2
**Krém:** Cukr utřeme s máslem a přidáme vychladlou zásmažku.
3
**Zásmažka:** Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, necháme vychladnout a po troškách přidáváme mléko a vaříme do husta.
4
**Poleva:** Rozpustíme tuk (nesmí vařit) přidáme cukr, kakao a nakonec po troškách mléko.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Volská oka speciál

Volská oka speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 28. 2. 2016 18:50

    je to víborný

  • Tereza T
    Tereza T | 19. 11. 2010 10:41

    Ano, je nutné vždy založit skupinu ingrediencí.

  • Ladia
    Ladia | 19. 11. 2010 10:36

    Aha, takže je vždy nutné založit novou skupinu...

  • Ladia
    Ladia | 19. 11. 2010 09:20

    Marmeláda, Dětské piškoty, Káva, Rum - nepatří do žádné z výše uvedených skupin. Jak je tam správně uvést, když je nechci zařadit do žádné skupiny? :-S

  • Ladia - | 2. 10. 2009 10:13

    Ve formuláři Přidat recept nefunguje Enter - text neodskakuje na další řádek. Omlouvám se tedy za nalepení textu za sebe a prosím editorku o odskákání ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Dětské piškoty Hladká mouka Hnědý rum Kakao Káva Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Tuk Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Zavařování hub

Zavařování hub

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
32
Máslové řízky
Máslové řízky
24
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
17
Nekynutý závin
Nekynutý závin

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 26. 6. 2025: Komu půjde všechny od ruky a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Denní horoskop na čtvrtek 26. 6. 2025: Komu půjde všechny od ruky a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Michaela Ochotská (40): Skončila na pohotovosti!

Těhotná Michaela Ochotská (40): Skončila na pohotovosti!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami
Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami
Řezy s vaječným likérem
Řezy s vaječným likérem
Řezy s vitamínem
Řezy s vitamínem
Řezy z mikrovlnky
Řezy z mikrovlnky
Řezy z pudinku
Řezy z pudinku
Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
  • Recepty.cz
  • Řezy speciál
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact