• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řezy se žloutkovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Řezy se žloutkovou polevou

autor: helena papežíková
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy se žloutkovou polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 240
      g máslo
    • 240
      g ořechy mleté
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 6
      bílek
    • 1
      lžička hnědý rum
    • 200
      g moučkový cukr
  • Poleva
    • 6
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová šťáva dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Máslo s cukrem umícháme do pěny, přidáme rum, mleté ořechy a promícháme. Nakonec zlehka přímícháme tuhý sníh z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pomalu pečeme. Na skoro upečený řez natřeme polevu a ještě dopečeme.
2
Poleva: žloutky, cukr a vanilkový cukr vymícháme a přidáme citrónovou šťávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Košíčky se žloutkovou pěnou

Košíčky se žloutkovou pěnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza - | 7. 6. 2007 17:26

    Polevu lejem tak, ako som už písala, teda nepečiem ju. A koláč nechám zaschnúť 1-2 dni, podľa teploty. My tento koláč pravidelne robíme na Vianoce, akosi sme si tak zvykli:))) Takže ho upečiem a režem o 2 dni. Poleva je výborná. Koláč vám neoschne, chráni ho poleva a orechy v ceste. Je super:)))

  • Linda | 7. 6. 2007 10:26

    Pani Tereza dakujem za odpoved tie rezy som piekla aj s polevou ako kaze recept,ale nabuduce ju len vylejem na kolac a necham zaschnut uvidim ci sa podari lepsie.

  • Tereza - | 30. 5. 2007 14:45

    Linda, ak ste nepiekli koláč s polevou, tak ste mali polevu ešte nevyschnutú Ja režem až na druhý deň, ak ste piekli s polevou, tak to vám neporadím, k tejto verzii som sa ešte nedostala:)))

  • linda | 30. 5. 2007 11:29

    vcera som piekla tieto rezy ale len zo 4 vajec na mensi plech.na polevu som dala 180g cukru a citronovu stavu.dodrzala so postup ale pri krajani poleva praska a z vnutra je tekuta neviem cim to je mozno malo cukru alebo ta citron.stava ma na to vplyv.

  • Helena Papežíková | 19. 10. 2005 11:12

    Pani Terezko, já to nebrala jako výčitku, jen jsem chtěla ostatní upozornit co je tam jiného. Je dobře že jste napsala jak to děláte vy alespoň ostatní můžou porovnat :-)

  • Tereza Jarčušková | 19. 10. 2005 07:03

    Pani Helenka, neberte to ako výčitku, ja som len napísala, ako sa robí ten koláč u nás, v okolí je veľmi obľúbený a každý ho tak robí. Naopak, zaujala ma vaša poleva a určite ju vyskúšam.

  • Helena Papežíková | 18. 10. 2005 17:20

    recept kde se ta poleva nedopéká, zná skoro každý,jestli ne tak se omlouvám, ale je skoro v každé kuchařce, ale já to změnila přidala jsem oproti kuchařkám do polevy cit. šťávu a polevu upekla, jednak zdůvodu že syrové vejce nejsou bezpečná a jednak podle mě to pozmění trochu chuť řežů a taky do těsta jsem přidala rum, proto jsem tady uvedla tento recept.

  • Naďa Lacková | 18. 10. 2005 12:57

    mám podobný recept(trošku lacnejší), dávam len 150 g mletých orechov, ale múky dávam viac 200-220 g polohrubej múky a 1/2 balíčka prášku do pečiva. Polevu robím tak ako v predchádzajúcom príspevku. Nalejem na horúci koláč a nechám zaschnúť.

  • Tereza Jarčušková | 18. 10. 2005 10:40

    Vynikajúci koláč, ktorý pečiem často. Iba polevu lejem na už upečený horúci koláč a nechám zaschnúť. Nedopekám s polevou. Je vláčny a keďže je s orechami, pokiaľ sa nezje, dlho vydrží jemný, nevysychá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
34
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
33
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
31
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
30
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Řezy se žloutkovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact