• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řezy se žloutkovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Řezy se žloutkovou polevou

autor: helena papežíková
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy se žloutkovou polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 240
      g máslo
    • 240
      g ořechy mleté
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 6
      bílek
    • 1
      lžička hnědý rum
    • 200
      g moučkový cukr
  • Poleva
    • 6
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová šťáva dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Máslo s cukrem umícháme do pěny, přidáme rum, mleté ořechy a promícháme. Nakonec zlehka přímícháme tuhý sníh z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pomalu pečeme. Na skoro upečený řez natřeme polevu a ještě dopečeme.
2
Poleva: žloutky, cukr a vanilkový cukr vymícháme a přidáme citrónovou šťávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Košíčky se žloutkovou pěnou

Košíčky se žloutkovou pěnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza - | 7. 6. 2007 17:26

    Polevu lejem tak, ako som už písala, teda nepečiem ju. A koláč nechám zaschnúť 1-2 dni, podľa teploty. My tento koláč pravidelne robíme na Vianoce, akosi sme si tak zvykli:))) Takže ho upečiem a režem o 2 dni. Poleva je výborná. Koláč vám neoschne, chráni ho poleva a orechy v ceste. Je super:)))

  • Linda | 7. 6. 2007 10:26

    Pani Tereza dakujem za odpoved tie rezy som piekla aj s polevou ako kaze recept,ale nabuduce ju len vylejem na kolac a necham zaschnut uvidim ci sa podari lepsie.

  • Tereza - | 30. 5. 2007 14:45

    Linda, ak ste nepiekli koláč s polevou, tak ste mali polevu ešte nevyschnutú Ja režem až na druhý deň, ak ste piekli s polevou, tak to vám neporadím, k tejto verzii som sa ešte nedostala:)))

  • linda | 30. 5. 2007 11:29

    vcera som piekla tieto rezy ale len zo 4 vajec na mensi plech.na polevu som dala 180g cukru a citronovu stavu.dodrzala so postup ale pri krajani poleva praska a z vnutra je tekuta neviem cim to je mozno malo cukru alebo ta citron.stava ma na to vplyv.

  • Helena Papežíková | 19. 10. 2005 11:12

    Pani Terezko, já to nebrala jako výčitku, jen jsem chtěla ostatní upozornit co je tam jiného. Je dobře že jste napsala jak to děláte vy alespoň ostatní můžou porovnat :-)

  • Tereza Jarčušková | 19. 10. 2005 07:03

    Pani Helenka, neberte to ako výčitku, ja som len napísala, ako sa robí ten koláč u nás, v okolí je veľmi obľúbený a každý ho tak robí. Naopak, zaujala ma vaša poleva a určite ju vyskúšam.

  • Helena Papežíková | 18. 10. 2005 17:20

    recept kde se ta poleva nedopéká, zná skoro každý,jestli ne tak se omlouvám, ale je skoro v každé kuchařce, ale já to změnila přidala jsem oproti kuchařkám do polevy cit. šťávu a polevu upekla, jednak zdůvodu že syrové vejce nejsou bezpečná a jednak podle mě to pozmění trochu chuť řežů a taky do těsta jsem přidala rum, proto jsem tady uvedla tento recept.

  • Naďa Lacková | 18. 10. 2005 12:57

    mám podobný recept(trošku lacnejší), dávam len 150 g mletých orechov, ale múky dávam viac 200-220 g polohrubej múky a 1/2 balíčka prášku do pečiva. Polevu robím tak ako v predchádzajúcom príspevku. Nalejem na horúci koláč a nechám zaschnúť.

  • Tereza Jarčušková | 18. 10. 2005 10:40

    Vynikajúci koláč, ktorý pečiem často. Iba polevu lejem na už upečený horúci koláč a nechám zaschnúť. Nedopekám s polevou. Je vláčny a keďže je s orechami, pokiaľ sa nezje, dlho vydrží jemný, nevysychá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Míša řezy
Míša řezy
14
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • Řezy se žloutkovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact