• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řezy se žloutkovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Řezy se žloutkovou polevou

autor: helena papežíková
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy se žloutkovou polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 240
      g máslo
    • 240
      g ořechy mleté
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 6
      bílek
    • 1
      lžička hnědý rum
    • 200
      g moučkový cukr
  • Poleva
    • 6
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová šťáva dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Máslo s cukrem umícháme do pěny, přidáme rum, mleté ořechy a promícháme. Nakonec zlehka přímícháme tuhý sníh z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pomalu pečeme. Na skoro upečený řez natřeme polevu a ještě dopečeme.
2
Poleva: žloutky, cukr a vanilkový cukr vymícháme a přidáme citrónovou šťávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Košíčky se žloutkovou pěnou

Košíčky se žloutkovou pěnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza - | 7. 6. 2007 17:26

    Polevu lejem tak, ako som už písala, teda nepečiem ju. A koláč nechám zaschnúť 1-2 dni, podľa teploty. My tento koláč pravidelne robíme na Vianoce, akosi sme si tak zvykli:))) Takže ho upečiem a režem o 2 dni. Poleva je výborná. Koláč vám neoschne, chráni ho poleva a orechy v ceste. Je super:)))

  • Linda | 7. 6. 2007 10:26

    Pani Tereza dakujem za odpoved tie rezy som piekla aj s polevou ako kaze recept,ale nabuduce ju len vylejem na kolac a necham zaschnut uvidim ci sa podari lepsie.

  • Tereza - | 30. 5. 2007 14:45

    Linda, ak ste nepiekli koláč s polevou, tak ste mali polevu ešte nevyschnutú Ja režem až na druhý deň, ak ste piekli s polevou, tak to vám neporadím, k tejto verzii som sa ešte nedostala:)))

  • linda | 30. 5. 2007 11:29

    vcera som piekla tieto rezy ale len zo 4 vajec na mensi plech.na polevu som dala 180g cukru a citronovu stavu.dodrzala so postup ale pri krajani poleva praska a z vnutra je tekuta neviem cim to je mozno malo cukru alebo ta citron.stava ma na to vplyv.

  • Helena Papežíková | 19. 10. 2005 11:12

    Pani Terezko, já to nebrala jako výčitku, jen jsem chtěla ostatní upozornit co je tam jiného. Je dobře že jste napsala jak to děláte vy alespoň ostatní můžou porovnat :-)

  • Tereza Jarčušková | 19. 10. 2005 07:03

    Pani Helenka, neberte to ako výčitku, ja som len napísala, ako sa robí ten koláč u nás, v okolí je veľmi obľúbený a každý ho tak robí. Naopak, zaujala ma vaša poleva a určite ju vyskúšam.

  • Helena Papežíková | 18. 10. 2005 17:20

    recept kde se ta poleva nedopéká, zná skoro každý,jestli ne tak se omlouvám, ale je skoro v každé kuchařce, ale já to změnila přidala jsem oproti kuchařkám do polevy cit. šťávu a polevu upekla, jednak zdůvodu že syrové vejce nejsou bezpečná a jednak podle mě to pozmění trochu chuť řežů a taky do těsta jsem přidala rum, proto jsem tady uvedla tento recept.

  • Naďa Lacková | 18. 10. 2005 12:57

    mám podobný recept(trošku lacnejší), dávam len 150 g mletých orechov, ale múky dávam viac 200-220 g polohrubej múky a 1/2 balíčka prášku do pečiva. Polevu robím tak ako v predchádzajúcom príspevku. Nalejem na horúci koláč a nechám zaschnúť.

  • Tereza Jarčušková | 18. 10. 2005 10:40

    Vynikajúci koláč, ktorý pečiem často. Iba polevu lejem na už upečený horúci koláč a nechám zaschnúť. Nedopekám s polevou. Je vláčny a keďže je s orechami, pokiaľ sa nezje, dlho vydrží jemný, nevysychá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

169
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
78
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
27
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Řezy se žloutkovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact