• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řezy se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Řezy se šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 4
      ks žloutek
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 1
      dl voda
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 1
      l mléko
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • kakao
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem. Mezitím jsme uvařili 2 sáčky vanilkového pudinku v 1 l mléka (můžeme ho osladit), polovychladlý rozprostřeme na těsto a dáme péci.
2
Pečeme 45 minut při 150-170 °C. Po upečení necháme vychladnout a pak potřeme náplní.
3
Náplň: ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme 2 zakysané smetany a 1 vanilkový cukr. Hotové posypeme kakaem nebo skořicí. Dáme do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou

Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Horká čokoláda se šlehačkou

Horká čokoláda se šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 22. 3. 2005 10:06

    Rádo se stalo¨:-))

  • L. | 22. 3. 2005 09:04

    Jani, opravdu moc děkuju. Vyzkouším to. :-)

  • Jana z VM | 21. 3. 2005 15:56

    Je důležité, aby šlehačka byla opravdeu dobře vychlazená a také je dobré, když je vychlazená i nádoba, v níž se šlehá. Já šlehám ve skleněné míse, kterou mám pořád v chladnu, ztužovač nepoužívám a musím říct, že se mi šlehačka za celou dlouhou dobu mých cukrářských pokusů srazila pouze jednou v létě, když jsem ji vytáhla z ledničky a šlehala ji až za delší dobu.

  • L. | 20. 3. 2005 22:38

    Zní to báječně. Akorát mám problémy se šleháním šlehačky. Často mi nezhoustne,jak bych potřebovala, přestože používám ztužovač. Mohli byste mi prosím poradit, jak na ni? :-) Díky

  • Martina Vraná | 17. 3. 2005 21:52

    Já znám trošku jiný recept. Jmenuje se Valentýnský koláč. Je tam změna v tom, že půlku těsta necháte světlou a půlku obarvíte kakaem. Těsta potom cik cak nalijete na plech Pudink vařím ze dvou pytlíků (jakákoliv příchuť, třeba malina) a 1/2 litru mléka. Je potom hustší a klade se po lžičkách do těsta. Jak už bylo řečeno udělá krásné dolíčky. Navrch šlehám pouze zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a posypu strouhanou čokoládou. Vyzkoušejte :o))

  • as | 10. 3. 2005 07:55

    Já tento typ moučníku dělám z receptu Slavnostní buchta a tam je pouze 1/2 litru mléka a stačí to. Musím se přiznat, že jsem ji teď o víkendu pekla a i s tím 1/2 l mléka jsem hlídala, aby mně nepřetekla. Natož s 1 litrem! Možná i po vychladnutí se musí více rozpadat. My ji konzumujeme lžíčkou.

  • Jana z VM | 9. 3. 2005 16:22

    I mně, zkušené kuchařce, se stalo, že puding vytékal z plechu! A to jsem měla plech opravdu s vysokým okrajem. Bylo to k vzteku - smrad, zadělaná trouba, prostě žádná radost z dobrého koláče!! Už jsem ho podruhé nedělala ... Zdá se mi, že toho pudingu je moc, stačilo by z půl litru mléka, ne?! Nevím, jak se to podařilo ostatním, nebo se nepřiznali k problémům??

  • Monika | 9. 3. 2005 15:45

    Zkoušela jsem podobný recept, ale stala se mi pohroma - v troubě se puding začal jakoby vařit a přetekl přes plech. Troubu jsem pak myla asi tyden. Nevíte, čím to mohlo být?

  • Matěj Nerad | 21. 2. 2005 15:09

    Včera jsem tomuhle receptu dal jedničku, protože je to vynikající. Dneska někdo dal 5. Nechápu proč si někdo léčí tady svoje mindráky, 5 bych dal receptu který se nedá jíst a né takovéhle mňamce. Vím že každému chutná něco jiného, ale známkovat špatnou známkou a ještě anonymně(žádný špatný komentář zde není) umí jenom chudáci.

  • Matěj Nerad | 21. 2. 2005 09:47

    Tak tohle nemá chybu, vynikající.

  • Anonym | 20. 2. 2005 18:50

    Jednou jsem se zklamala pudinkem, myslím Naturamyl, vůbec nezhoustnul. Kupuju jenom Dr.Oetker a ten je vždy tuhý. V řezech by to mělo být taky takové hustší, aby to drželo.

  • Veronika | 20. 2. 2005 18:16

    Tak jsem vyzkoušela a je opravdu moc dobrá, taková osvěžující a šťavnatá, moc děkuji :o) jen ta náplň je nějaká netuhá ... je to tak správně?

  • Pavla Karbanová | 19. 2. 2005 23:21

    Slavnostní buchta je trochu jiná, spodní těsto se peče jinak a navrch se nedává šlehačka. Je ale podobný- ne stejný.

  • Lada Kratochvílová | 18. 2. 2005 19:19

    Stejný recept viz. SLAVNOSTNÍ BUCHTA

  • beata | 17. 2. 2005 09:31

    Pudink jsem na buchtu dávala i po lžičkách, vznikají potom dolíčky, o které se děti perou - je to opravdu výborné.

  • as | 15. 2. 2005 08:50

    Tyto moučníky se zakysanou smetanou dělám nyní často - jsou moc dobré. Těsto na plechu můžete bez obav polít právě uvařeným pudinkem a nic se nestane. Zakysanou smetanu dávám hned po upečení, protože se nejen lépe roztírá, ale lépe se částečně vsákne do těsta a těsto provlhčí.

  • Majka | 14. 2. 2005 19:51

    Alena má pravdu,je to podobné " slavnostní buchtě ", ta nám chutná o moc víc - a není potřeba tam dávat šlehačku a nějaké stabilizátory (ztužovače). Slavnostní buchta je prostě jednička a taky nás vyjde levněji.

  • Jana | 14. 2. 2005 10:34

    Opravdu výborné! Měla jsem trochu strach, aby těsto nebylo suché, když se tam nedává žádný tuk, ale bylo vláčné a jemné - nejlepší druhý den. Pudink jsem mírně osladila a do šlehačky a zakysané smetany jsem dala 3 vanilkové cukry. Šlehačky by se mohly dát i dvě. Vyzkoušejte!

  • Marie Němcová | 14. 2. 2005 09:50

    Vazkoušela jsem.Opravdu výborný,chutnalo dospělým a děti se olizovaly.Doporučuji všem! Puding oslaďte a do šlehačky jsem dala 2 vanilkové cukry.

  • Anonym | 11. 2. 2005 16:51

    no uvidím snad to bude mňam

  • Alena | 9. 2. 2005 14:19

    myslím, že je to podobný recept jako "slavnostní buchta" ? Tu jsem zkoušela byla vynikající.

  • Pavla Karbanová | 9. 2. 2005 13:32

    Pudink klasicky uvaříme a potom polovychladlý rozprostřeme na těsto a společně upečeme. Dávám to tam opatrně po lžících. Není to těžké, nebojte se toho.

  • Z H | 9. 2. 2005 07:39

    Nechápu pečení těsta společně s pudinkem.

  • Irena | 8. 2. 2005 13:49

    Výborná mňamka,měla velký uspěch,doporučuji

  • Luba | 6. 2. 2005 18:54

    Výborné

  • Pavlína Humpoláková | 4. 2. 2005 20:44

    Výborný, jemný skoro jako nějaký dortík. Sypala jsem ho půl kakaem a půl se skořicí, na stůl jsem to poskládala na střídačku a bylo pěkné i na vzhled. Všem doporučuju!!!

  • Kuchařka on-line | 7. 1. 2005 13:47

    Opraveno.

  • Jana Řezníčková | 7. 1. 2005 12:05

    Bylo by dobré, kdyby Kovářovi tento recept opravili, pokud to půjde, abychom nebyli zmateni.Díky! :))

  • Hana Urbanová | 6. 1. 2005 23:45

    Skvělé!!!!! Doporučuji. Nejlepší byl druhý den. Je to mňamka.

  • Pavla Karbanova | 16. 12. 2004 08:54

    Omlouvám se, špatně jsem si opsala recept, žloutky patří do těsta. VŠEM SE OMLOUVÁM!!!!

  • Pavla Karbanova | 15. 12. 2004 22:02

    Žloutky tam vůbec nepatří

  • marie krejzarova | 15. 12. 2004 10:39

    Ráda bych to vyzkoušela, ale nepochopila jsem zda ty žloutky přijdou též do těsta nebo jen sníh z bílků

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Šlehačka Sníh z bílku Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Zakysaná smetana Žloutek Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

59
Havajská řepa
Havajská řepa
22
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
21
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
19
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Řezy se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact