• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řezy s vaječným likérem
Napište svůj komentář k receptu

Řezy s vaječným likérem

autor: Kamyla
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy s vaječným likérem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce voda 2 - 3
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • džem na potření
  • Krém
    • 750
      ml mléko
    • 3
      balení vanilkový pudink
    • cukr dle chuti
    • 200
      ml vaječný koňak
    • 250
      g máslo
    • 3
      lžíce moučkový cukr
  • Pařížská šlehačka
    • 2
      kelímek šlehačka ke šlehání (min 31%)
    • 2
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 20
      g máslo 10 - 20

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:**
2
Ušlehat zvlášť sníh z bílků a zvlášť žloutky s cukrem. Do žloutků přidat horkou vodu a olej. Po zhoustnutí přidat směs mouky, prášek do pečiva a kakaa a lehce zašlehat sníh. Péct na velkém plechu. Po zchladnutí potřít džemem.
3
**Krém:**
4
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který osladíme dle chuti (já dávám sladidlo, aby řezy nebyly tak kalorické). Hned po odstavení do horkého pudinku přidáme vaječný koňak a necháme zchladnout. Ušleháme změklé máslo s moučkovým cukrem a za stálého šlehání postupně přidáváme pudinkovou hmotu.
5
**Pařížská šlehačka:**
6
Připravujeme den předem. Uvaříme šlehačku s ledovými kaštany a po odstavení do horké šlehačky dáme máslo, aby se lépe vyšlehala. Dáme přes noc do lednice. Druhý den vyšleháme a dáme na korpus s krémem.
7
Zdobíme čokoládovou polevou a trochou vaječného koňaku.
8
Tento recept není přímo můj, našla jsem ho v časopise a moc zachutnal nejen mně, ale i těm, co ochutnali.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečný dort s vaječným likérem

Jablečný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Denisa | 12. 2. 2015 13:39

    Testo je krasne nadychane a vlacne hned ale druhy den je lepsi hlavne v tom ze se ten krem a marmelada s tim korpusem spoji ja zkusila par kosku nakrojit a rozjizdelo se mi to ale je to hrozna namina ten krem je opravdu bozi :) <3

  • Denisa | 10. 2. 2015 11:07

    Dnes jdu zkusit ;-)

  • drahus | 19. 2. 2014 08:30

    dole je piskot a ten je mekky hned, ale prolzeny je dycky lepsi

  • Hancza | 18. 2. 2014 16:39

    Prosím o zkušenost. Je těsto vláčné hned první den nebo je lepší řezy upéct a potřít krémem den předem? Díky za rady :-)

  • Kamyla
    Kamyla | 19. 7. 2013 10:24

    peču obvykle na 160-165°C, ale čas Vám nepovím Nikdy jsem to neměřila a každá trouba je jiná. Zkouším špejlí. Pokud těsto odpadává od stran a špejle se nelepí, šup s ním ven ;-) !

  • Monica | 9. 7. 2013 13:04

    Prosím, poradíte mi? Jak dlouho a na kolik stupňů se peče těsto v troubě? Chci řezy zkusit, ale nejsem zkušená, tak prosím o radu Děkuji M.

  • Delarue
    Delarue | 15. 11. 2012 17:26

    váborné, co dodat :-P

  • Jennysa | 3. 5. 2012 11:50

    Jsou absolutně vynikající, zrovna zítra je budu dělat pro přítele k narozkám ale ne jako řezy ale do tvaru srdíčka jako dortík, tak doufám,že se povedou. <3

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 29. 10. 2011 17:16

    Znám a jsou moc dobré ;-)

  • Ladia - | 17. 6. 2010 20:02

    Řezy

  • Jarka O. | 2. 6. 2010 15:03

    To vypadá dobře :-p

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Džem Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Tyčinky ledové kaštany Vaječný koňak Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
27
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
26
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
22
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Řezy s pudinkem a Be-Be sušenkami
Řezy s pudinkem a Be-Be sušenkami
Řezy s rebarborou
Řezy s rebarborou
Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami
Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami
Řezy s vitamínem
Řezy s vitamínem
Řezy speciál
Řezy speciál
Řezy z mikrovlnky
Řezy z mikrovlnky
  • Recepty.cz
  • Řezy s vaječným likérem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact