• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 300
      g hrubá mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 300
      g měkký tvaroh
    • 200
      g brambory
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks žloutek
  • Sníh
    • 4
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo, mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce zpracujeme rychle v těsto. Pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný pekáč. Zapečeme asi na 160 °C, ale jen do poloviny. Poté vyndáme a uděláme náplň z tvarohu, brambor, cukru, vanilkového cukru a žloutků. Natřeme na těsto.
2
Nakonec si připravíme tuhý sníh z bílků, do kterého zašleháme cukr a ve vodní lázni za stálého šlehání uvaříme. Rovněž natřeme na řezy a dáme do trouby dopéci do světlehněda. Po vychladnutí ještě pocukrujeme a krájíme na řezy.
3
Recept jsem našla ve starých ručně psaných receptech. Řezy jsou skutečně voňavé, vynikající - jen se musí pro drobivost spodního těsta jíst lžičkou. Komu by to vadilo, může použít těsto z receptu na mřížkovou buchtu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…

Chléb s bramborovou kaší

Chléb s bramborovou kaší

Kapr pod bramborovou čepicí

Kapr pod bramborovou čepicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 13. 1. 2007 17:17

    Řezy jsou výborné, včera jsem je upekla, dnes máme už jen zbytek. Recept jsem našla v jedné kuchařce a pak, když jsem ho chtěla sem zadat, tak i tady. Náplň jsem udělala ze 2 tvarohů a nepatrně přidala cukr do náplně. Ale ani to nemuselo být. Ten sníh je dost sladký. Těsto jsem jen tak rukou roztáhla po vymaštěném plechu /šlo to pěkně/ a po zapečení potřela nejprve marmeládou a pak náplní a sněhem.

  • Airan Novakova | 16. 12. 2005 14:23

    Mily anonyme, ja uz to davno vim, ten moucnik jsem delala uz dvakrat. Mnozstvi naplne delam z davky a pul jak radi p.Ticha a ubiram 50g cukru ze snehu. Od te doby co jsem to napsala uteklo hodne vody a zmenilo se spousto, vcetne me prezdivky:-)))))

  • Anonym | 16. 12. 2005 13:20

    Paní Jano Nováková, dávám za pravdu autorce receptu, že chuť brambor není cítit. Brambory-vařené - jsou vynikající surovina do moučníků.

  • Jana Tichá | 3. 6. 2005 19:23

    Vtip je v tom, že chuť brambor není vůbec cítit. Náplň zjemní podobně, jako když přidáte puding. A krásně voní po vanilinovým cukru. Co by na mě přišlo, udělala bych jí ještě víc, protože na velký plech ji natřete na těsto jen tak tak.

  • Jana Novakova | 3. 6. 2005 18:08

    Pani Jano, ten recept vypada zajimave, rekla bych nevsedne, ale nedokazu si predstavit jak muze chutnat kombinace brambor s tvarohem v moucniku...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Brambory Hrubá mouka Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Ořechové řezy s vločkami

Ořechové řezy s vločkami

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

107
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
71
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
45
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Spisovatel Dan Brown: Svatba s milenkou!

Spisovatel Dan Brown: Svatba s milenkou!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact