• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Řezy Pribiňáček
Napište svůj komentář k receptu

Řezy Pribiňáček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy Pribiňáček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      vejce
    • 200
      g cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 40
      g kakao
    • 1
      vanilkový cukr
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 100
      g rostlinný olej
    • 100
      g voda
    • 80
      g ořechy
  • Krém
    • 1
      tvaroh
    • 1
      šlehačka
    • 1
      ztužovač šlehačky
    • cukr
    • mléko trocha
    • okraje buchty
  • Na povrch buchty
    • hnědý rum prokapat povrch
    • marmeláda
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme 4 vejce s cukrem, postupně na střídačku opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem, ořechy, prášek do pečiva a olej s vodou.
2
Pečeme při 150 °C na vymaštěném a moukou vysypaném plechu.
3
Po upečení necháme zchladnout. Potom ořežeme okraje buchty, které použijeme do krému.
4
Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem. Rozmícháme tvaroh s troškou mléka a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Nakonec ještě vmícháme drobky.
5
Celou buchtu prokápeme rumem, lehce natřeme marmeládou a úhledně rozetřeme krém.Kdo chce, může polít čokoládou. Necháme chvíli ztuhnout a nákrájíme na řezy nebo můžeme také na trojúhelníčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Pribináček

Pribináček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka | 30. 3. 2012 17:13

    Úžasné, děkuji za skvělý recept ;-)

  • Haňule84 | 12. 3. 2012 14:39

    Také musím hodnotit jako výborný lehký moučník. Dala jsem méně cukru, neměla jsem ořechy a kvůli dětem nepřidávám rum, ale přesto nám velmi chutnaly. Příjemně mě překvapila kombinace drobků s krémem, neuměla jsem si to představit, ale dobré.

  • Ivana Samcová | 1. 2. 2009 10:05

    Sice je to už delší doba, co jsem je pekla, ale určitě na plechu, jako peču běžně. Nic menšího. Orientačně 28 x 36 cm. Buchta nebyla nijak extra vysoká, ale výborná. Snad to pomůže. Zdravím. Ivana

  • Jana Navrátilová | 30. 1. 2009 13:05

    Mohu se zeptat, na jak velký plech je uvedené množství. Chtěla bych vyzkoušet. díky

  • Radka Křížová | 14. 8. 2008 09:56

    výborné řezy,krém jsem dělala ze zakysanky a tvarohu,dala jsem obojího o něco víc,abych zpracovala otevřené kelímky v lednici a bylo to super. bohužel jsem z víkendu doma odjížděa jak měch,miluju tvaroh a člověka trochu zmůže,když secpe půl plechu a pak přejde k jinému cukroví..:-)

  • Kuchařka on-line | 13. 4. 2008 18:40

    Test

  • Jarka O. | 13. 4. 2008 18:31

    Přidávám se s jedničkou, řezy jsou výborné a zmizely během dvou hodin, což u nás není tak běžné:-))

  • ivana | 6. 2. 2008 21:00

    Super.Jen se po nic zaprášilo.

  • Zita Matejkova | 6. 2. 2008 20:38

    Výborné těsto, meruňkový džem jsem smíchala s hodně rumem a propíchané pomazala,na krém jsem použila tvaroh,mascarpone,rum,vaječ.koňak,odřezky z piškotu,2 ušlehané šlehačky a smíchala,navrch nastrouhala ledové kaštany.Jelikož vysypávám vždy plech kokosem byly odřezky i s kokosem a tudíž výborné.Za 1! Foto v galerii

  • Libor | 30. 11. 2007 10:15

    Vyzkoušel jsem tyto řezy a zamilovala si je celá naše rodina.Jenom do krému se mi moc nehodily ty okraje buchty ale stejně hodnotím 1 :-)

  • Aneta | 5. 11. 2006 16:22

    nedávno jsem zkoušela a byly výborny.

  • Danuše | 26. 10. 2006 20:28

    Zkuste v krému místo šlehačky kysanou smetau a vynechat mléko. To nemá chybu.

  • JitkaH. | 26. 10. 2006 18:30

    Tyto řezy jsou skvělé,zrovna ochutnáváme,všichni chválí...

  • Jana Povolná | 17. 10. 2006 12:21

    :-) tak jsem poslala foto....řezy jsou opravdu výtečné...hodnotím 1*

  • Ivana Samcová | 14. 10. 2006 17:00

    Já bohužel ne.

  • Jana Tomčíková | 14. 10. 2006 16:19

    Nemáte někdo možnost poslat fotku?

  • Ivana Samcová | 14. 10. 2006 14:59

    Řezy jsou opravdu dobré. Navíc i vzhledově je to paráda, jen tak jsem je "pocákala" čokoládou, na tom krému to moc pěkně vypadá. Ještě nikdy jsem neslyšela o tom, že do krému se dávají odkrojky z buchty, ale je to výborný nápad /navíc světlý krém a tmavá buchta/. Řezy mají šmrnc. Díky za recept.

  • Di | 14. 10. 2006 07:43

    Již léta dělám mramorovou bábovku s olejem, těsto se velmi podobá tomuto moučníku. Recept jsem dostala od maminky a bylo tam také uvedeno 100 g vody a 100 g oleje. Tak jsem si to jednou provždy odměřila. Olej je přeci jenom o malinko lehčí než voda (proto na ní plave) - 100 g oleje je 125 ml. Mimochodem těsto je to bezvadné, jde vlastně o piškot, který není suchý, protože obsahuje olej. Používám ho i na jiné výtvory, například na moučník Banánový sen.

  • NMarta | 14. 10. 2006 07:32

    V žádném případě 100g oleje není 100ml. Olej je lehčí jak voda, plave na vodě! Tak jsem vytáhla váhu a odvážila do odměrky. 100g = 125 ml. Kdo nevěří ať si to odváží! Ovšem je pravda, že v receptě se taková nepřesnost určitě neprojeví.

  • Dana | 13. 10. 2006 17:54

    Vyzkoušeno, pochváleno. Řezy jsou rychlé a dobré. Doporučuji těm kdo nemá rád suché. No a olej a voda? 100 g je skutečně 1 dl. Určitě budu dělat častěji.

  • Ivana K. | 13. 10. 2006 13:51

    Pár dní jsem tu nebyla a hned tato legrační diskuze o ml a g. Většina novějších vah má možnost vynulovat to, co na váze už stojí - tzv. přivažovací váhy. Pak je praktické vše uvádět v gramech - t.j. nasypu do misky mouku, vynuluji váhu přidám x gramů tekuté přísady, vynuluji váhu ... a nezašpiním si olejem odměrku co vy na to? Mimoto pokud nevážíte rtuť nebo něco podobného tak 100ml je skoro vždy 100g.

  • Ivana Kašparovská | 13. 10. 2006 11:51

    Paní Martino, tyto řezy dělávám často, jen do krému nepřidávám mléko. Peču na menším plechu a vrch poleju čoko polevou z kaštanů a tuku.

  • Martina Veselá | 12. 10. 2006 15:17

    Prosím a už jste to někdo vyzkoušel?

  • Radka K. | 12. 10. 2006 10:40

    Paní Ivano N., k diskuzím u receptů se nepřidávám, ale tentokrát musím reagovat. Nejsem začátečník ani odborník v kuchyni, ale rady jak navážit či naměřit tekutiny považuji za praktické. Ale překvapuje mě, že jako "správná kuchařka" si neumíte představit ˇkombinaci kakaovo-ořechového piškotu s tvarohovým krémem. Upečte a vyzkoušejte.

  • Jana Kutačová | 12. 10. 2006 09:57

    Nechodí sem pouze zkušené kuchařky..:o)

  • Ivana N. | 12. 10. 2006 09:07

    Nezlobte se na mě dámy, ale to co jsem si zde přečetla jako komentář k receptu není nic jiného než zbytečné tlachání, ale jak chutnají řezy jsem se nedověděla.Myslím si, že správná kuchařka bude vědět jak nahradit v receptu 100 g oleje a nemusí o tom debatovat na těchto stránkách.

  • Hana Rožníčková | 11. 10. 2006 19:06

    Nevidím důvod proč bychom měli pokračovat v něčem co mají v Rusku, bylo toho dost a bylo to dlouho.....Nemám ráda anonymy, za co se schováváte??

  • Anonym | 11. 10. 2006 14:36

    Váížené dámy, je vidět ,že jste nebyly v Rusku. Tam je naprosto běžné dát si v restauraci 100g vodky. Takže jednoduše : 100g jakékoliv tekutiny = 100ml = 1 dcl. Srdečně zdravím recepty zde jsou skutečně SUPER. Díky Irena

  • Dana | 11. 10. 2006 08:14

    Recept zajímavý, vyzkouším, s tím odměřením tekutin se nějak vypořádám, ale s odměřeným komentářem slečny nebo paní Klerys moc ne.

  • Hanka | 10. 10. 2006 12:27

    Není lepší odměřovat tekutiny na lžíce?

  • Hana Rožníčková | 9. 10. 2006 14:27

    Milá Klerys, teď je mi to konečně jasné, buď budu vážit nebo odměřovat, díky..:ó)))

  • Klerys | 9. 10. 2006 11:44

    Paní Rožníčková, doufám že se shodneme, že na výsledek nemá výrazný vliv, jestliže navážím 100 nebo 105 g. Takže jsem jen chtěla říci, že pokud je olej uveden ve 100 g, tak odměřím 100 ml a dál to neřeším. Vy si to dělejte jak chcete.

  • Jaroslava Oumarová | 9. 10. 2006 11:28

    V domácích potřebách mají odměrku, na které jsou v gramech uvedeny nejrůznější potraviny ( mouky, cukr, mák, OLEJ,... ), je dost přesná a je za pár korun. Běžné moučníky peču jedině podle ní.

  • Ivana | 9. 10. 2006 11:05

    Já docela souhlasím s paní Rožníčkovou. Taky mi přijde zbytečné postavit nádobu na váhu, zvážit nádobu a odvážit tekutinu. V těchto případech poprvé tekutinu zvážím v odměrce a pak si do receptu zapíšu množtví v dutých mírách.

  • Hana Rožníčková | 9. 10. 2006 11:04

    Klerys ráda se nechám poučit, nejsem ve vaření sice začátečnice, ale pro ty co začínají..Takže pár kapek - to budou 2 kapky oleje??Né vážně, takže vy uvádíte gramáž na tekuté ingredience a přitom to sama odhadujete od oka? Já se přiznám, že to odhadnout nedokážu..:ó))) Tak prosííím poraďte..

  • Klerys | 9. 10. 2006 10:47

    Paní Rožníčková, snad nevážíte tekuté ingredience... K čemu? Kuchyň není analytická laboratoř, na té minimální odchylce opravdu nezáleží. A tady to bude u oleje dokonce jen pár kapek, to nestojí ani za komentář.

  • Hana Rožníčková | 9. 10. 2006 09:02

    To může být dobré.Prosím, proč někteří uvádíte tekuté ingredience na gramy? Ve škole nás vždycky učili na mililitry. Když už nic jiného, blbě se to váží!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Hnědý rum Kakao Marmeláda Mléko Okraje buchty Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Fofrperník

Fofrperník

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

70
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
62
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řezy Balaton
Řezy Balaton
Řezy Margot
Řezy Margot
Řezy Rafaelo III.
Řezy Rafaelo III.
Řezy Raffaello (Hrnkový recept)
Řezy Raffaello (Hrnkový recept)
Řezy Raffaelo
Řezy Raffaelo
  • Recepty.cz
  • Řezy Pribiňáček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact