Úžasné, děkuji za skvělý recept ;-)
Také musím hodnotit jako výborný lehký moučník. Dala jsem méně cukru, neměla jsem ořechy a kvůli dětem nepřidávám rum, ale přesto nám velmi chutnaly. Příjemně mě překvapila kombinace drobků s krémem, neuměla jsem si to představit, ale dobré.
Sice je to už delší doba, co jsem je pekla, ale určitě na plechu, jako peču běžně. Nic menšího. Orientačně 28 x 36 cm. Buchta nebyla nijak extra vysoká, ale výborná. Snad to pomůže. Zdravím. Ivana
Mohu se zeptat, na jak velký plech je uvedené množství. Chtěla bych vyzkoušet. díky
výborné řezy,krém jsem dělala ze zakysanky a tvarohu,dala jsem obojího o něco víc,abych zpracovala otevřené kelímky v lednici a bylo to super. bohužel jsem z víkendu doma odjížděa jak měch,miluju tvaroh a člověka trochu zmůže,když secpe půl plechu a pak přejde k jinému cukroví..:-)
Test
Přidávám se s jedničkou, řezy jsou výborné a zmizely během dvou hodin, což u nás není tak běžné:-))
Super.Jen se po nic zaprášilo.
Výborné těsto, meruňkový džem jsem smíchala s hodně rumem a propíchané pomazala,na krém jsem použila tvaroh,mascarpone,rum,vaječ.koňak,odřezky z piškotu,2 ušlehané šlehačky a smíchala,navrch nastrouhala ledové kaštany.Jelikož vysypávám vždy plech kokosem byly odřezky i s kokosem a tudíž výborné.Za 1! Foto v galerii
Vyzkoušel jsem tyto řezy a zamilovala si je celá naše rodina.Jenom do krému se mi moc nehodily ty okraje buchty ale stejně hodnotím 1 :-)
nedávno jsem zkoušela a byly výborny.
Zkuste v krému místo šlehačky kysanou smetau a vynechat mléko. To nemá chybu.
Tyto řezy jsou skvělé,zrovna ochutnáváme,všichni chválí...
:-) tak jsem poslala foto....řezy jsou opravdu výtečné...hodnotím 1*
Já bohužel ne.
Nemáte někdo možnost poslat fotku?
Řezy jsou opravdu dobré. Navíc i vzhledově je to paráda, jen tak jsem je "pocákala" čokoládou, na tom krému to moc pěkně vypadá. Ještě nikdy jsem neslyšela o tom, že do krému se dávají odkrojky z buchty, ale je to výborný nápad /navíc světlý krém a tmavá buchta/. Řezy mají šmrnc. Díky za recept.
Již léta dělám mramorovou bábovku s olejem, těsto se velmi podobá tomuto moučníku. Recept jsem dostala od maminky a bylo tam také uvedeno 100 g vody a 100 g oleje. Tak jsem si to jednou provždy odměřila. Olej je přeci jenom o malinko lehčí než voda (proto na ní plave) - 100 g oleje je 125 ml. Mimochodem těsto je to bezvadné, jde vlastně o piškot, který není suchý, protože obsahuje olej. Používám ho i na jiné výtvory, například na moučník Banánový sen.
V žádném případě 100g oleje není 100ml. Olej je lehčí jak voda, plave na vodě! Tak jsem vytáhla váhu a odvážila do odměrky. 100g = 125 ml. Kdo nevěří ať si to odváží! Ovšem je pravda, že v receptě se taková nepřesnost určitě neprojeví.
Vyzkoušeno, pochváleno. Řezy jsou rychlé a dobré. Doporučuji těm kdo nemá rád suché. No a olej a voda? 100 g je skutečně 1 dl. Určitě budu dělat častěji.
Pár dní jsem tu nebyla a hned tato legrační diskuze o ml a g. Většina novějších vah má možnost vynulovat to, co na váze už stojí - tzv. přivažovací váhy. Pak je praktické vše uvádět v gramech - t.j. nasypu do misky mouku, vynuluji váhu přidám x gramů tekuté přísady, vynuluji váhu ... a nezašpiním si olejem odměrku co vy na to? Mimoto pokud nevážíte rtuť nebo něco podobného tak 100ml je skoro vždy 100g.
Paní Martino, tyto řezy dělávám často, jen do krému nepřidávám mléko. Peču na menším plechu a vrch poleju čoko polevou z kaštanů a tuku.
Prosím a už jste to někdo vyzkoušel?
Paní Ivano N., k diskuzím u receptů se nepřidávám, ale tentokrát musím reagovat. Nejsem začátečník ani odborník v kuchyni, ale rady jak navážit či naměřit tekutiny považuji za praktické. Ale překvapuje mě, že jako "správná kuchařka" si neumíte představit ˇkombinaci kakaovo-ořechového piškotu s tvarohovým krémem. Upečte a vyzkoušejte.
Nechodí sem pouze zkušené kuchařky..:o)
Nezlobte se na mě dámy, ale to co jsem si zde přečetla jako komentář k receptu není nic jiného než zbytečné tlachání, ale jak chutnají řezy jsem se nedověděla.Myslím si, že správná kuchařka bude vědět jak nahradit v receptu 100 g oleje a nemusí o tom debatovat na těchto stránkách.
Nevidím důvod proč bychom měli pokračovat v něčem co mají v Rusku, bylo toho dost a bylo to dlouho.....Nemám ráda anonymy, za co se schováváte??
Váížené dámy, je vidět ,že jste nebyly v Rusku. Tam je naprosto běžné dát si v restauraci 100g vodky. Takže jednoduše : 100g jakékoliv tekutiny = 100ml = 1 dcl. Srdečně zdravím recepty zde jsou skutečně SUPER. Díky Irena
Recept zajímavý, vyzkouším, s tím odměřením tekutin se nějak vypořádám, ale s odměřeným komentářem slečny nebo paní Klerys moc ne.
Není lepší odměřovat tekutiny na lžíce?
Milá Klerys, teď je mi to konečně jasné, buď budu vážit nebo odměřovat, díky..:ó)))
Paní Rožníčková, doufám že se shodneme, že na výsledek nemá výrazný vliv, jestliže navážím 100 nebo 105 g. Takže jsem jen chtěla říci, že pokud je olej uveden ve 100 g, tak odměřím 100 ml a dál to neřeším. Vy si to dělejte jak chcete.
V domácích potřebách mají odměrku, na které jsou v gramech uvedeny nejrůznější potraviny ( mouky, cukr, mák, OLEJ,... ), je dost přesná a je za pár korun. Běžné moučníky peču jedině podle ní.
Já docela souhlasím s paní Rožníčkovou. Taky mi přijde zbytečné postavit nádobu na váhu, zvážit nádobu a odvážit tekutinu. V těchto případech poprvé tekutinu zvážím v odměrce a pak si do receptu zapíšu množtví v dutých mírách.
Klerys ráda se nechám poučit, nejsem ve vaření sice začátečnice, ale pro ty co začínají..Takže pár kapek - to budou 2 kapky oleje??Né vážně, takže vy uvádíte gramáž na tekuté ingredience a přitom to sama odhadujete od oka? Já se přiznám, že to odhadnout nedokážu..:ó))) Tak prosííím poraďte..
Paní Rožníčková, snad nevážíte tekuté ingredience... K čemu? Kuchyň není analytická laboratoř, na té minimální odchylce opravdu nezáleží. A tady to bude u oleje dokonce jen pár kapek, to nestojí ani za komentář.
To může být dobré.Prosím, proč někteří uvádíte tekuté ingredience na gramy? Ve škole nás vždycky učili na mililitry. Když už nic jiného, blbě se to váží!!