• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řezy Pribiňáček
Napište svůj komentář k receptu

Řezy Pribiňáček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy Pribiňáček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      vejce
    • 200
      g cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 40
      g kakao
    • 1
      vanilkový cukr
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 100
      g rostlinný olej
    • 100
      g voda
    • 80
      g ořechy
  • Krém
    • 1
      tvaroh
    • 1
      šlehačka
    • 1
      ztužovač šlehačky
    • cukr
    • mléko trocha
    • okraje buchty
  • Na povrch buchty
    • hnědý rum prokapat povrch
    • marmeláda
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme 4 vejce s cukrem, postupně na střídačku opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem, ořechy, prášek do pečiva a olej s vodou.
2
Pečeme při 150 °C na vymaštěném a moukou vysypaném plechu.
3
Po upečení necháme zchladnout. Potom ořežeme okraje buchty, které použijeme do krému.
4
Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem. Rozmícháme tvaroh s troškou mléka a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Nakonec ještě vmícháme drobky.
5
Celou buchtu prokápeme rumem, lehce natřeme marmeládou a úhledně rozetřeme krém.Kdo chce, může polít čokoládou. Necháme chvíli ztuhnout a nákrájíme na řezy nebo můžeme také na trojúhelníčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Pribináček

Pribináček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka | 30. 3. 2012 17:13

    Úžasné, děkuji za skvělý recept ;-)

  • Haňule84 | 12. 3. 2012 14:39

    Také musím hodnotit jako výborný lehký moučník. Dala jsem méně cukru, neměla jsem ořechy a kvůli dětem nepřidávám rum, ale přesto nám velmi chutnaly. Příjemně mě překvapila kombinace drobků s krémem, neuměla jsem si to představit, ale dobré.

  • Ivana Samcová | 1. 2. 2009 10:05

    Sice je to už delší doba, co jsem je pekla, ale určitě na plechu, jako peču běžně. Nic menšího. Orientačně 28 x 36 cm. Buchta nebyla nijak extra vysoká, ale výborná. Snad to pomůže. Zdravím. Ivana

  • Jana Navrátilová | 30. 1. 2009 13:05

    Mohu se zeptat, na jak velký plech je uvedené množství. Chtěla bych vyzkoušet. díky

  • Radka Křížová | 14. 8. 2008 09:56

    výborné řezy,krém jsem dělala ze zakysanky a tvarohu,dala jsem obojího o něco víc,abych zpracovala otevřené kelímky v lednici a bylo to super. bohužel jsem z víkendu doma odjížděa jak měch,miluju tvaroh a člověka trochu zmůže,když secpe půl plechu a pak přejde k jinému cukroví..:-)

  • Kuchařka on-line | 13. 4. 2008 18:40

    Test

  • Jarka O. | 13. 4. 2008 18:31

    Přidávám se s jedničkou, řezy jsou výborné a zmizely během dvou hodin, což u nás není tak běžné:-))

  • ivana | 6. 2. 2008 21:00

    Super.Jen se po nic zaprášilo.

  • Zita Matejkova | 6. 2. 2008 20:38

    Výborné těsto, meruňkový džem jsem smíchala s hodně rumem a propíchané pomazala,na krém jsem použila tvaroh,mascarpone,rum,vaječ.koňak,odřezky z piškotu,2 ušlehané šlehačky a smíchala,navrch nastrouhala ledové kaštany.Jelikož vysypávám vždy plech kokosem byly odřezky i s kokosem a tudíž výborné.Za 1! Foto v galerii

  • Libor | 30. 11. 2007 10:15

    Vyzkoušel jsem tyto řezy a zamilovala si je celá naše rodina.Jenom do krému se mi moc nehodily ty okraje buchty ale stejně hodnotím 1 :-)

  • Aneta | 5. 11. 2006 16:22

    nedávno jsem zkoušela a byly výborny.

  • Danuše | 26. 10. 2006 20:28

    Zkuste v krému místo šlehačky kysanou smetau a vynechat mléko. To nemá chybu.

  • JitkaH. | 26. 10. 2006 18:30

    Tyto řezy jsou skvělé,zrovna ochutnáváme,všichni chválí...

  • Jana Povolná | 17. 10. 2006 12:21

    :-) tak jsem poslala foto....řezy jsou opravdu výtečné...hodnotím 1*

  • Ivana Samcová | 14. 10. 2006 17:00

    Já bohužel ne.

  • Jana Tomčíková | 14. 10. 2006 16:19

    Nemáte někdo možnost poslat fotku?

  • Ivana Samcová | 14. 10. 2006 14:59

    Řezy jsou opravdu dobré. Navíc i vzhledově je to paráda, jen tak jsem je "pocákala" čokoládou, na tom krému to moc pěkně vypadá. Ještě nikdy jsem neslyšela o tom, že do krému se dávají odkrojky z buchty, ale je to výborný nápad /navíc světlý krém a tmavá buchta/. Řezy mají šmrnc. Díky za recept.

  • Di | 14. 10. 2006 07:43

    Již léta dělám mramorovou bábovku s olejem, těsto se velmi podobá tomuto moučníku. Recept jsem dostala od maminky a bylo tam také uvedeno 100 g vody a 100 g oleje. Tak jsem si to jednou provždy odměřila. Olej je přeci jenom o malinko lehčí než voda (proto na ní plave) - 100 g oleje je 125 ml. Mimochodem těsto je to bezvadné, jde vlastně o piškot, který není suchý, protože obsahuje olej. Používám ho i na jiné výtvory, například na moučník Banánový sen.

  • NMarta | 14. 10. 2006 07:32

    V žádném případě 100g oleje není 100ml. Olej je lehčí jak voda, plave na vodě! Tak jsem vytáhla váhu a odvážila do odměrky. 100g = 125 ml. Kdo nevěří ať si to odváží! Ovšem je pravda, že v receptě se taková nepřesnost určitě neprojeví.

  • Dana | 13. 10. 2006 17:54

    Vyzkoušeno, pochváleno. Řezy jsou rychlé a dobré. Doporučuji těm kdo nemá rád suché. No a olej a voda? 100 g je skutečně 1 dl. Určitě budu dělat častěji.

  • Ivana K. | 13. 10. 2006 13:51

    Pár dní jsem tu nebyla a hned tato legrační diskuze o ml a g. Většina novějších vah má možnost vynulovat to, co na váze už stojí - tzv. přivažovací váhy. Pak je praktické vše uvádět v gramech - t.j. nasypu do misky mouku, vynuluji váhu přidám x gramů tekuté přísady, vynuluji váhu ... a nezašpiním si olejem odměrku co vy na to? Mimoto pokud nevážíte rtuť nebo něco podobného tak 100ml je skoro vždy 100g.

  • Ivana Kašparovská | 13. 10. 2006 11:51

    Paní Martino, tyto řezy dělávám často, jen do krému nepřidávám mléko. Peču na menším plechu a vrch poleju čoko polevou z kaštanů a tuku.

  • Martina Veselá | 12. 10. 2006 15:17

    Prosím a už jste to někdo vyzkoušel?

  • Radka K. | 12. 10. 2006 10:40

    Paní Ivano N., k diskuzím u receptů se nepřidávám, ale tentokrát musím reagovat. Nejsem začátečník ani odborník v kuchyni, ale rady jak navážit či naměřit tekutiny považuji za praktické. Ale překvapuje mě, že jako "správná kuchařka" si neumíte představit ˇkombinaci kakaovo-ořechového piškotu s tvarohovým krémem. Upečte a vyzkoušejte.

  • Jana Kutačová | 12. 10. 2006 09:57

    Nechodí sem pouze zkušené kuchařky..:o)

  • Ivana N. | 12. 10. 2006 09:07

    Nezlobte se na mě dámy, ale to co jsem si zde přečetla jako komentář k receptu není nic jiného než zbytečné tlachání, ale jak chutnají řezy jsem se nedověděla.Myslím si, že správná kuchařka bude vědět jak nahradit v receptu 100 g oleje a nemusí o tom debatovat na těchto stránkách.

  • Hana Rožníčková | 11. 10. 2006 19:06

    Nevidím důvod proč bychom měli pokračovat v něčem co mají v Rusku, bylo toho dost a bylo to dlouho.....Nemám ráda anonymy, za co se schováváte??

  • Anonym | 11. 10. 2006 14:36

    Váížené dámy, je vidět ,že jste nebyly v Rusku. Tam je naprosto běžné dát si v restauraci 100g vodky. Takže jednoduše : 100g jakékoliv tekutiny = 100ml = 1 dcl. Srdečně zdravím recepty zde jsou skutečně SUPER. Díky Irena

  • Dana | 11. 10. 2006 08:14

    Recept zajímavý, vyzkouším, s tím odměřením tekutin se nějak vypořádám, ale s odměřeným komentářem slečny nebo paní Klerys moc ne.

  • Hanka | 10. 10. 2006 12:27

    Není lepší odměřovat tekutiny na lžíce?

  • Hana Rožníčková | 9. 10. 2006 14:27

    Milá Klerys, teď je mi to konečně jasné, buď budu vážit nebo odměřovat, díky..:ó)))

  • Klerys | 9. 10. 2006 11:44

    Paní Rožníčková, doufám že se shodneme, že na výsledek nemá výrazný vliv, jestliže navážím 100 nebo 105 g. Takže jsem jen chtěla říci, že pokud je olej uveden ve 100 g, tak odměřím 100 ml a dál to neřeším. Vy si to dělejte jak chcete.

  • Jaroslava Oumarová | 9. 10. 2006 11:28

    V domácích potřebách mají odměrku, na které jsou v gramech uvedeny nejrůznější potraviny ( mouky, cukr, mák, OLEJ,... ), je dost přesná a je za pár korun. Běžné moučníky peču jedině podle ní.

  • Ivana | 9. 10. 2006 11:05

    Já docela souhlasím s paní Rožníčkovou. Taky mi přijde zbytečné postavit nádobu na váhu, zvážit nádobu a odvážit tekutinu. V těchto případech poprvé tekutinu zvážím v odměrce a pak si do receptu zapíšu množtví v dutých mírách.

  • Hana Rožníčková | 9. 10. 2006 11:04

    Klerys ráda se nechám poučit, nejsem ve vaření sice začátečnice, ale pro ty co začínají..Takže pár kapek - to budou 2 kapky oleje??Né vážně, takže vy uvádíte gramáž na tekuté ingredience a přitom to sama odhadujete od oka? Já se přiznám, že to odhadnout nedokážu..:ó))) Tak prosííím poraďte..

  • Klerys | 9. 10. 2006 10:47

    Paní Rožníčková, snad nevážíte tekuté ingredience... K čemu? Kuchyň není analytická laboratoř, na té minimální odchylce opravdu nezáleží. A tady to bude u oleje dokonce jen pár kapek, to nestojí ani za komentář.

  • Hana Rožníčková | 9. 10. 2006 09:02

    To může být dobré.Prosím, proč někteří uvádíte tekuté ingredience na gramy? Ve škole nás vždycky učili na mililitry. Když už nic jiného, blbě se to váží!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Hnědý rum Kakao Marmeláda Mléko Okraje buchty Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

63
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
52
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
46
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
31
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz George Clooney po měsících výsměchu kvůli vlasům: Je z něj zase šedý vlk!

George Clooney po měsících výsměchu kvůli vlasům: Je z něj zase šedý vlk!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řezy Balaton
Řezy Balaton
Řezy Margot
Řezy Margot
Řezy Rafaelo III.
Řezy Rafaelo III.
Řezy Raffaello (Hrnkový recept)
Řezy Raffaello (Hrnkový recept)
Řezy Raffaelo
Řezy Raffaelo
  • Recepty.cz
  • Řezy Pribiňáček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact