• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řezy na vánoční stůl
Napište svůj komentář k receptu

Řezy na vánoční stůl

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy na vánoční stůl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 50
      ml mléko
    • 100
      g mleté vlašské ořechy
  • Náplň
    • marmeláda
    • 250
      g tvaroh
    • 120
      g cukr
    • 100
      ml vaječný koňak
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balení želatina
    • 1
      plechovka broskvový kompot
    • máslo rozpuštěné
    • 100
      ml šťáva z kompotu
    • mandle a vlašské ořechy na posypání
    • mleté vlašské ořechy na posypání

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem přidáme citronovou kůru, mléko a postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme sníh z bílů a vlašáky, pečeme cca 45 minut. Mezitím smícháme tvaroh s vaječným likérem, vyšlehanou šlehačkou a cukrem, přidáme želatinu, kterou jsme namočili do kompotové šťávy a připravili dle návodu.
2
Hotový korpus rozřízneme a nakapeme na něj máslo, pomažeme marmeládou a přiklopíme, navršíme broskve nakrájené na plátky, poté směs a necháme ztuhnout do druhého dne. Po ztuhnutí posypeme mletými ořechy a mandlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

Vánoční Pavlova

Vánoční Pavlova

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • englicka marketa | 27. 12. 2006 10:22

    jéje chybička se vbloudila jasně že 100ml:o)))

  • Anonym | 26. 12. 2006 17:43

    té šťávy z kompotu opravdu jen 10 ml?

  • anna kyslinger | 23. 12. 2006 07:53

    super

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 16:00

    Tak to si dám do oblíbených, jen nevím kdy to vyzkouším. To by mohlo být móc dobrý.Díky

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 15:43

    nene korpus rozrizneme na spodek nakapeme máslo namažeme marmošku přiklopíme a na vrch klademe broskve a na ně náplň ale myslím že by to šlo i tak jak jste napsala vy....

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 13:05

    Markéto, prosím, mám v tom zmatek-korpus rozříznout, nakapat máslo, pomazat marmeládou a přiklopit..Předpokládám, že tam také patří ta náplň z tvarohu, nebo to dáme až na ty broskve?? A jak je to s tou předposlední větou - poté směs a necháme ztuhnout...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Prosinec Pečení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Citronová kůra Cukr Hladká mouka Mandle Marmeláda Máslo Mléko Mleté vlašské ořechy Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Šťáva Tvaroh Vaječný koňak Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Donutky

Donutky

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
22
Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Česnekové závitky se…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Pavel Trávníček po operaci srdce: Jsem velmi opotřebovaný! Podstoupil další lékařské kúry

Pavel Trávníček po operaci srdce: Jsem velmi opotřebovaný! Podstoupil další lékařské kúry

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Řezy na vánoční stůl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact