• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řezy na vánoční stůl
Napište svůj komentář k receptu

Řezy na vánoční stůl

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy na vánoční stůl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 50
      ml mléko
    • 100
      g mleté vlašské ořechy
  • Náplň
    • marmeláda
    • 250
      g tvaroh
    • 120
      g cukr
    • 100
      ml vaječný koňak
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balení želatina
    • 1
      plechovka broskvový kompot
    • máslo rozpuštěné
    • 100
      ml šťáva z kompotu
    • mandle a vlašské ořechy na posypání
    • mleté vlašské ořechy na posypání

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem přidáme citronovou kůru, mléko a postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme sníh z bílů a vlašáky, pečeme cca 45 minut. Mezitím smícháme tvaroh s vaječným likérem, vyšlehanou šlehačkou a cukrem, přidáme želatinu, kterou jsme namočili do kompotové šťávy a připravili dle návodu.
2
Hotový korpus rozřízneme a nakapeme na něj máslo, pomažeme marmeládou a přiklopíme, navršíme broskve nakrájené na plátky, poté směs a necháme ztuhnout do druhého dne. Po ztuhnutí posypeme mletými ořechy a mandlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

Vánoční Pavlova

Vánoční Pavlova

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • englicka marketa | 27. 12. 2006 10:22

    jéje chybička se vbloudila jasně že 100ml:o)))

  • Anonym | 26. 12. 2006 17:43

    té šťávy z kompotu opravdu jen 10 ml?

  • anna kyslinger | 23. 12. 2006 07:53

    super

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 16:00

    Tak to si dám do oblíbených, jen nevím kdy to vyzkouším. To by mohlo být móc dobrý.Díky

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 15:43

    nene korpus rozrizneme na spodek nakapeme máslo namažeme marmošku přiklopíme a na vrch klademe broskve a na ně náplň ale myslím že by to šlo i tak jak jste napsala vy....

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 13:05

    Markéto, prosím, mám v tom zmatek-korpus rozříznout, nakapat máslo, pomazat marmeládou a přiklopit..Předpokládám, že tam také patří ta náplň z tvarohu, nebo to dáme až na ty broskve?? A jak je to s tou předposlední větou - poté směs a necháme ztuhnout...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Prosinec Pečení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Citronová kůra Cukr Hladká mouka Mandle Marmeláda Máslo Mléko Mleté vlašské ořechy Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Šťáva Tvaroh Vaječný koňak Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Tartaletky

Tartaletky

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
22
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
15
Avokádová pomazánka II.
Avokádová pomazánka II.

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Řezy na vánoční stůl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact