• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řezy na vánoční stůl
Napište svůj komentář k receptu

Řezy na vánoční stůl

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy na vánoční stůl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 50
      ml mléko
    • 100
      g mleté vlašské ořechy
  • Náplň
    • marmeláda
    • 250
      g tvaroh
    • 120
      g cukr
    • 100
      ml vaječný koňak
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balení želatina
    • 1
      plechovka broskvový kompot
    • máslo rozpuštěné
    • 100
      ml šťáva z kompotu
    • mandle a vlašské ořechy na posypání
    • mleté vlašské ořechy na posypání

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem přidáme citronovou kůru, mléko a postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme sníh z bílů a vlašáky, pečeme cca 45 minut. Mezitím smícháme tvaroh s vaječným likérem, vyšlehanou šlehačkou a cukrem, přidáme želatinu, kterou jsme namočili do kompotové šťávy a připravili dle návodu.
2
Hotový korpus rozřízneme a nakapeme na něj máslo, pomažeme marmeládou a přiklopíme, navršíme broskve nakrájené na plátky, poté směs a necháme ztuhnout do druhého dne. Po ztuhnutí posypeme mletými ořechy a mandlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

Vánoční Pavlova

Vánoční Pavlova

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • englicka marketa | 27. 12. 2006 10:22

    jéje chybička se vbloudila jasně že 100ml:o)))

  • Anonym | 26. 12. 2006 17:43

    té šťávy z kompotu opravdu jen 10 ml?

  • anna kyslinger | 23. 12. 2006 07:53

    super

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 16:00

    Tak to si dám do oblíbených, jen nevím kdy to vyzkouším. To by mohlo být móc dobrý.Díky

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 15:43

    nene korpus rozrizneme na spodek nakapeme máslo namažeme marmošku přiklopíme a na vrch klademe broskve a na ně náplň ale myslím že by to šlo i tak jak jste napsala vy....

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 13:05

    Markéto, prosím, mám v tom zmatek-korpus rozříznout, nakapat máslo, pomazat marmeládou a přiklopit..Předpokládám, že tam také patří ta náplň z tvarohu, nebo to dáme až na ty broskve?? A jak je to s tou předposlední větou - poté směs a necháme ztuhnout...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Prosinec Pečení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Citronová kůra Cukr Hladká mouka Mandle Marmeláda Máslo Mléko Mleté vlašské ořechy Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Šťáva Tvaroh Vaječný koňak Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Vanilkové mini bábovky

Vanilkové mini bábovky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
30
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
24
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
21
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Řezy na vánoční stůl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact