Cukr, vodu, Heru a kakao rozvaříme v hrnci. Hrnek směsi odlejeme, přidáme mouku, vanilkový cukr, vejce, prášek do pečiva, 1/3 sáčku směsi na svařák a trochu skořice, promícháme, vlejeme na plech a upečeme. Na horký moučník rozetřeme odletou směs.
2
Chutná podobně jako perník, ale je víc vláčný a šťavnatý.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|19. 2. 2007 20:51
Prvně jsem zkoušela s kořením od Avokáda - bylo daleko lepší a bylo tam cítit. Po druhé jsem dala koření od Kotány - je nevýrazné a nebylo tam vůbec cítit. Doporučuji tam dávat koření od Avokáda.
Magda
|29. 1. 2007 11:44
Ještě k cukru - dala jsem jen 1 hrnek a stačilo to.
Magda
|29. 1. 2007 11:43
Až jsem měla vše nachystané, zjistila jsem, že nemám doma směs do svařáku ale jen perníkové koření, tak jsem tam 3 lžičky dala, přidala ještě i mletou skořici, rozdrtila pár hřebíčků a přistrouhlala citronovou kůru. Výsledek byl taky dobrý.Není to nic zvláštního, ale dobrý to je.
lenča
|26. 1. 2007 17:23
Musím Lenku pochválit za velmi jednoduchý recept.Byl skvělý.První plech-tam jsem dala míń než 1/3 sáčku směsi na svařák.Bylo to dobré,ale nebylo to ono.Na druhý plech jsem dala 1/3 s.s.n.s.a už to krásně vonělo.Přidala jsem ještě hrst nahrubo nasekaných ořechů.Po upečení jsem buchtu krála jako dort(na trojú),zdobila šlehačkou.
Lenka Kristová
|23. 1. 2007 20:43
Lenčo, Stellu neznám, pokud je to podobné jako Hera a není to 100% ztužený tuk,tak určitě ano.
lenča
|23. 1. 2007 20:00
Můžu použít místo Hey třeba Stellu.Docela mi jich zbylo(na cukroví).
engliš
|22. 1. 2007 12:13
děkuji za odp.buchta se mi líbí-ukládám do oblíbených a určitě vyzkouším:o)))
Lenka Kristová
|22. 1. 2007 11:08
Markéto, není příliš výrazná, možná že koření od jiných firem bude výraznější, v tomhle jde cítit jemně limetka, zázvor, hřebíček, ale nijak nepřebíjí.
englicka marketa
|22. 1. 2007 10:22
není moc toho koření??to bude asi výrazná chuť že???