čokoládová poleva
(čokoláda na vaření rozpuštěná s tukem)
Postup přípravy receptu
1
Žloutky ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao a tuhý sníh z bílku. Upečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Vychladlý plát potřeme náplní a polijeme kakaovou polevou.
2
Náplň: máslo pokud je tvrdé nechte do poloviny rozpustit, poté vyšlehejte s cukrem moučkou, až nabere na objemu. Poté přidejte změklý tvaroh a zalijte trochou mléka a nechte vyšlehat. Na obdélníkový plát nakrájejte broskve (nejlépe konzervované) na plátky a na korpus různě rozložíme. Poté rozetřeme tvarohový krém, po zatuhnutí v chladnu povrch potřeme čokoládovou polevou upravenou (čokoláda na vaření s rozpuštěným tukem) popř. přestříkáme čokoládovou polevou a krájíme na příslušné díly.