• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Napište svůj komentář k receptu

Řezy maďarského virtuosa Jancsiho

autor: Lily9
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 10
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 8
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 50
      ml hnědý rum
    • 1,50
      lžička želatina v prášku
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 8
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
  • Na dohotovení
    • 1
      lžíce olej
    • 100
      g čokoláda
    • 6
      lžíce meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme do pěny mléko s olejem a rozpuštěným vanilkovým cukrem a pak mouku smíchanou se solí a kakaem. Těsto rozetřeme na plech 28 x 38 cm s papírem, dotáhneme těsto pečlivě do krajů a plát upečeme - 180°C cca 15 minut. Těsto nesmíme přesušit - střed musí být pružný na dotyk. Mírně zchladlý plát těsta překlopíme a stáhneme papír.
2
Připravíme si náplň: Želatinu zalijeme rumem a nabobtnanou v mikrovlnce opatrně rozehřejeme. Poté v ní rozpustíme vanilkový cukr. Zvlášť vyšleháme smetanu, a jakmile začne houstnout, zašleháme do ní směs moučkového cukru s prosátým kakaem a vypracujeme ji do tuha. Ze šlehačky odebereme asi 3 lžíce a vmícháme je do vlažné želatiny. Želatinu dáme do šlehačky a vymícháme pěnu.
3
Upečený piškot rozdělíme na dvě poloviny a na jednu naložíme veškerou šlehačku zpevněnou želatinou. Povrch urovnáme. Druhou polovinu piškotu rozdělíme na 9 obdélníčků (můžeme i více, podle toho jak velké obdélníčky chceme mít). Obdélníčky potřeme meruňkovou marmeládou a polijeme rozehřátou čokoládou, kterou jsme vymíchali s olejem. Takto připravenými obdélníčky zakryjeme piškot se šlehačkou. Dáme do chladničky ztuhnout, po ztuhnutí řezy prokrojíme ostrým nožem dle vrchních obdélníčků. Povrch kostek můžeme libovolně dozdobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 22. 10. 2014 09:22

    Bohužel jsem čekala víc.Tohle nás nenadchlo,ale to je náš problém.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hnědý rum Kakao Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
13
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact