• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Napište svůj komentář k receptu

Řezy maďarského virtuosa Jancsiho

autor: Lily9
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 10
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 8
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 50
      ml hnědý rum
    • 1,50
      lžička želatina v prášku
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 8
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
  • Na dohotovení
    • 1
      lžíce olej
    • 100
      g čokoláda
    • 6
      lžíce meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme do pěny mléko s olejem a rozpuštěným vanilkovým cukrem a pak mouku smíchanou se solí a kakaem. Těsto rozetřeme na plech 28 x 38 cm s papírem, dotáhneme těsto pečlivě do krajů a plát upečeme - 180°C cca 15 minut. Těsto nesmíme přesušit - střed musí být pružný na dotyk. Mírně zchladlý plát těsta překlopíme a stáhneme papír.
2
Připravíme si náplň: Želatinu zalijeme rumem a nabobtnanou v mikrovlnce opatrně rozehřejeme. Poté v ní rozpustíme vanilkový cukr. Zvlášť vyšleháme smetanu, a jakmile začne houstnout, zašleháme do ní směs moučkového cukru s prosátým kakaem a vypracujeme ji do tuha. Ze šlehačky odebereme asi 3 lžíce a vmícháme je do vlažné želatiny. Želatinu dáme do šlehačky a vymícháme pěnu.
3
Upečený piškot rozdělíme na dvě poloviny a na jednu naložíme veškerou šlehačku zpevněnou želatinou. Povrch urovnáme. Druhou polovinu piškotu rozdělíme na 9 obdélníčků (můžeme i více, podle toho jak velké obdélníčky chceme mít). Obdélníčky potřeme meruňkovou marmeládou a polijeme rozehřátou čokoládou, kterou jsme vymíchali s olejem. Takto připravenými obdélníčky zakryjeme piškot se šlehačkou. Dáme do chladničky ztuhnout, po ztuhnutí řezy prokrojíme ostrým nožem dle vrchních obdélníčků. Povrch kostek můžeme libovolně dozdobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 22. 10. 2014 09:22

    Bohužel jsem čekala víc.Tohle nás nenadchlo,ale to je náš problém.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hnědý rum Kakao Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Hnětynky

Hnětynky

Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

Dietní bramborový salát bez majonézy…

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

297
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
138
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
127
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
117
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
108
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Krásná Sisa Sklovská: Manžel jako sponzor! Ale má to háček...

Krásná Sisa Sklovská: Manžel jako sponzor! Ale má to háček...

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact