• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Napište svůj komentář k receptu

Řezy maďarského virtuosa Jancsiho

autor: Lily9
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 10
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 8
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 50
      ml hnědý rum
    • 1,50
      lžička želatina v prášku
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 8
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
  • Na dohotovení
    • 1
      lžíce olej
    • 100
      g čokoláda
    • 6
      lžíce meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme do pěny mléko s olejem a rozpuštěným vanilkovým cukrem a pak mouku smíchanou se solí a kakaem. Těsto rozetřeme na plech 28 x 38 cm s papírem, dotáhneme těsto pečlivě do krajů a plát upečeme - 180°C cca 15 minut. Těsto nesmíme přesušit - střed musí být pružný na dotyk. Mírně zchladlý plát těsta překlopíme a stáhneme papír.
2
Připravíme si náplň: Želatinu zalijeme rumem a nabobtnanou v mikrovlnce opatrně rozehřejeme. Poté v ní rozpustíme vanilkový cukr. Zvlášť vyšleháme smetanu, a jakmile začne houstnout, zašleháme do ní směs moučkového cukru s prosátým kakaem a vypracujeme ji do tuha. Ze šlehačky odebereme asi 3 lžíce a vmícháme je do vlažné želatiny. Želatinu dáme do šlehačky a vymícháme pěnu.
3
Upečený piškot rozdělíme na dvě poloviny a na jednu naložíme veškerou šlehačku zpevněnou želatinou. Povrch urovnáme. Druhou polovinu piškotu rozdělíme na 9 obdélníčků (můžeme i více, podle toho jak velké obdélníčky chceme mít). Obdélníčky potřeme meruňkovou marmeládou a polijeme rozehřátou čokoládou, kterou jsme vymíchali s olejem. Takto připravenými obdélníčky zakryjeme piškot se šlehačkou. Dáme do chladničky ztuhnout, po ztuhnutí řezy prokrojíme ostrým nožem dle vrchních obdélníčků. Povrch kostek můžeme libovolně dozdobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 22. 10. 2014 09:22

    Bohužel jsem čekala víc.Tohle nás nenadchlo,ale to je náš problém.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hnědý rum Kakao Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Apple crumble

Apple crumble

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

63
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
51
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
44
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
36
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
22
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Krásná sestřička z Doktora Martina Marcinková: Po rozvodu nová láska!

Krásná sestřička z Doktora Martina Marcinková: Po rozvodu nová láska!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

  • Recepty.cz
  • Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact