• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Napište svůj komentář k receptu

Řezy maďarského virtuosa Jancsiho

autor: Lily9
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 10
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 8
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 50
      ml hnědý rum
    • 1,50
      lžička želatina v prášku
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 8
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
  • Na dohotovení
    • 1
      lžíce olej
    • 100
      g čokoláda
    • 6
      lžíce meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme do pěny mléko s olejem a rozpuštěným vanilkovým cukrem a pak mouku smíchanou se solí a kakaem. Těsto rozetřeme na plech 28 x 38 cm s papírem, dotáhneme těsto pečlivě do krajů a plát upečeme - 180°C cca 15 minut. Těsto nesmíme přesušit - střed musí být pružný na dotyk. Mírně zchladlý plát těsta překlopíme a stáhneme papír.
2
Připravíme si náplň: Želatinu zalijeme rumem a nabobtnanou v mikrovlnce opatrně rozehřejeme. Poté v ní rozpustíme vanilkový cukr. Zvlášť vyšleháme smetanu, a jakmile začne houstnout, zašleháme do ní směs moučkového cukru s prosátým kakaem a vypracujeme ji do tuha. Ze šlehačky odebereme asi 3 lžíce a vmícháme je do vlažné želatiny. Želatinu dáme do šlehačky a vymícháme pěnu.
3
Upečený piškot rozdělíme na dvě poloviny a na jednu naložíme veškerou šlehačku zpevněnou želatinou. Povrch urovnáme. Druhou polovinu piškotu rozdělíme na 9 obdélníčků (můžeme i více, podle toho jak velké obdélníčky chceme mít). Obdélníčky potřeme meruňkovou marmeládou a polijeme rozehřátou čokoládou, kterou jsme vymíchali s olejem. Takto připravenými obdélníčky zakryjeme piškot se šlehačkou. Dáme do chladničky ztuhnout, po ztuhnutí řezy prokrojíme ostrým nožem dle vrchních obdélníčků. Povrch kostek můžeme libovolně dozdobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 22. 10. 2014 09:22

    Bohužel jsem čekala víc.Tohle nás nenadchlo,ale to je náš problém.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hnědý rum Kakao Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

33
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
13
Bramborové koláče - kynuté
Bramborové koláče -…
11
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
10
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
9
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact