• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řeznické koleno
Napište svůj komentář k receptu

Řeznické koleno

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řeznické koleno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřové maso
    • 1
      ks česnek
    • 2
      lžíce sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks cibule
    • slunečnicový olej
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Do vetšího hrnce vložíme kolena, přidáme česnek, sůl, nové koření, bobkový list a zahřejeme na teplotu 80 °C - voda nesmí vařit, jinak by byla kolena vysušená. V této teplotě udržovat maso 2 hodiny. Potom maso vyjmeme, vložíme na pekáček, do kterého jsme dali na kostičky nakrájenou cibuli, povrch kolen potřeme olejem, posypemem celým kmínem, podlejeme vývarem z kolene a dáme ještě na půl hodiny péct.
2
Je to sice časově náročnější, ale ochutnala jsem takto připravené koleno nedávno u známých(řezníci) a moc jsem si pochutnala a hned jsem mámila recept pro Vás, milovníky kolen :o)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová | 21. 2. 2007 09:14

    Janka:česnek namačkat do vody.Jinak určitě to je pro více lidí.My jsme tři a stejně jsem dala dělat kolena dvě,protože já přílohy moc nemusím,tak si raději pěkně naložím horu masíčka.Myslím,že chlebem a okurkou jako přílohou nemůžete nic zkazit.:o)

  • Janka | 20. 2. 2007 22:46

    Jde to udělat i jako mňamku pro víc lidí jen tak s chlebem a kyselými okurkami? A stroužky česneku mám do té vody rozmačkat, nebo dát celé?

  • Jana Kutačová | 28. 1. 2007 00:04

    Hanko: ještě jsem chtěla napsat,že zůstala šťávička z podmasa a tu jsemi se zybtkem masíčka namazala na chleba a návštěva,která přišla opravdu nečekaně,měla radost a chutnalo jim:o))

  • Hana Rožníčková | 27. 1. 2007 17:24

    Jano,mám recept v oblíbených, už delší dobu se na něj chystám, takže v nejbližší době příjde na řadu. Udělám tu samou variantu, zelí a bramb. knedl.

  • Jana Kutačová | 27. 1. 2007 17:06

    Dnes jsem koleno upekla a mohu jen říct,že i mě se povedlo,ale je to opravdu dlouhá příprava-skoro 3 hodiny,ale maso krásně natáhlo všechny vůně a chuť koření.K tomu jsem udělala moravské zelí a brambor.knedlík a nezbylo vůbec,ale vůbec nic.:o)

  • Naďa Lhotáková | 7. 1. 2007 19:37

    Připravila jsem na silvestra k večeři.vynikající!Dávám 1

  • Martina S. | 7. 10. 2006 18:15

    Tak toto je naprosto na jedničku. Moc jsme si pochutnali a na jiný způsob je už dělat nebudu. A do zbylého vývaru jsem dala vařit jako přílohu brambory - nepředstavitelně dobré. Všem doporučuji. A za jedna** ***.

  • Jana Kutačová | 11. 9. 2006 08:33

    Kamil: až když jsou hotová.Dělají se vcelku s kostí.

  • Kamil Krybus | 9. 9. 2006 21:59

    Kdy se kolena vykosťují? Až při porcování?

  • pupen Hons | 8. 9. 2006 12:15

    Super, to je ono! Za 1*****

  • Jana Kutačová | 8. 9. 2006 11:14

    Bylo mi řečeno,že je proto tak šťavnaté,že si tu šťávu v sobě maso udrží,pokud nedojde k varu-jinak je to vše v tom vývaru.Ještě jsem myslím zapomněla na pepř,ten určitě neuškodí.:o)

  • Marie Horáková | 8. 9. 2006 11:08

    Já taky koleno předem vařím, dávám jen víc koření. Suché opravdu není, ale tohle je vychytávka, kterou vyzkouším, protože řezníci se určitě vyznají.

  • Sísa | 8. 9. 2006 10:55

    Kolena taky takhle děláme, jen kůži před pečením nařezeme na kostičky jako pečený bůček.A maso 1 hodinu vaříme. Suché není nikdy.

  • Kuchařka on-line | 8. 9. 2006 09:28

    Hotovo :-)

  • Jana Kutačová | 8. 9. 2006 09:25

    Zase jsem se zapomněla podepsat..o(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kmín Nové koření Slunečnicový olej Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Andělská očka

Andělská očka

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

71
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
49
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko
33
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý borůvkový koláč
25
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Řeznické koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact