• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řeznické koleno
Napište svůj komentář k receptu

Řeznické koleno

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řeznické koleno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřové maso
    • 1
      ks česnek
    • 2
      lžíce sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks cibule
    • slunečnicový olej
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Do vetšího hrnce vložíme kolena, přidáme česnek, sůl, nové koření, bobkový list a zahřejeme na teplotu 80 °C - voda nesmí vařit, jinak by byla kolena vysušená. V této teplotě udržovat maso 2 hodiny. Potom maso vyjmeme, vložíme na pekáček, do kterého jsme dali na kostičky nakrájenou cibuli, povrch kolen potřeme olejem, posypemem celým kmínem, podlejeme vývarem z kolene a dáme ještě na půl hodiny péct.
2
Je to sice časově náročnější, ale ochutnala jsem takto připravené koleno nedávno u známých(řezníci) a moc jsem si pochutnala a hned jsem mámila recept pro Vás, milovníky kolen :o)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová | 21. 2. 2007 09:14

    Janka:česnek namačkat do vody.Jinak určitě to je pro více lidí.My jsme tři a stejně jsem dala dělat kolena dvě,protože já přílohy moc nemusím,tak si raději pěkně naložím horu masíčka.Myslím,že chlebem a okurkou jako přílohou nemůžete nic zkazit.:o)

  • Janka | 20. 2. 2007 22:46

    Jde to udělat i jako mňamku pro víc lidí jen tak s chlebem a kyselými okurkami? A stroužky česneku mám do té vody rozmačkat, nebo dát celé?

  • Jana Kutačová | 28. 1. 2007 00:04

    Hanko: ještě jsem chtěla napsat,že zůstala šťávička z podmasa a tu jsemi se zybtkem masíčka namazala na chleba a návštěva,která přišla opravdu nečekaně,měla radost a chutnalo jim:o))

  • Hana Rožníčková | 27. 1. 2007 17:24

    Jano,mám recept v oblíbených, už delší dobu se na něj chystám, takže v nejbližší době příjde na řadu. Udělám tu samou variantu, zelí a bramb. knedl.

  • Jana Kutačová | 27. 1. 2007 17:06

    Dnes jsem koleno upekla a mohu jen říct,že i mě se povedlo,ale je to opravdu dlouhá příprava-skoro 3 hodiny,ale maso krásně natáhlo všechny vůně a chuť koření.K tomu jsem udělala moravské zelí a brambor.knedlík a nezbylo vůbec,ale vůbec nic.:o)

  • Naďa Lhotáková | 7. 1. 2007 19:37

    Připravila jsem na silvestra k večeři.vynikající!Dávám 1

  • Martina S. | 7. 10. 2006 18:15

    Tak toto je naprosto na jedničku. Moc jsme si pochutnali a na jiný způsob je už dělat nebudu. A do zbylého vývaru jsem dala vařit jako přílohu brambory - nepředstavitelně dobré. Všem doporučuji. A za jedna** ***.

  • Jana Kutačová | 11. 9. 2006 08:33

    Kamil: až když jsou hotová.Dělají se vcelku s kostí.

  • Kamil Krybus | 9. 9. 2006 21:59

    Kdy se kolena vykosťují? Až při porcování?

  • pupen Hons | 8. 9. 2006 12:15

    Super, to je ono! Za 1*****

  • Jana Kutačová | 8. 9. 2006 11:14

    Bylo mi řečeno,že je proto tak šťavnaté,že si tu šťávu v sobě maso udrží,pokud nedojde k varu-jinak je to vše v tom vývaru.Ještě jsem myslím zapomněla na pepř,ten určitě neuškodí.:o)

  • Marie Horáková | 8. 9. 2006 11:08

    Já taky koleno předem vařím, dávám jen víc koření. Suché opravdu není, ale tohle je vychytávka, kterou vyzkouším, protože řezníci se určitě vyznají.

  • Sísa | 8. 9. 2006 10:55

    Kolena taky takhle děláme, jen kůži před pečením nařezeme na kostičky jako pečený bůček.A maso 1 hodinu vaříme. Suché není nikdy.

  • Kuchařka on-line | 8. 9. 2006 09:28

    Hotovo :-)

  • Jana Kutačová | 8. 9. 2006 09:25

    Zase jsem se zapomněla podepsat..o(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kmín Nové koření Slunečnicový olej Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Mňam buřty

Mňam buřty

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

94
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
30
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
24
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Syn Venduly Pizingerové a Karla Svobody (†68) oslavil 20: Neměl to jednoduché...

Syn Venduly Pizingerové a Karla Svobody (†68) oslavil 20: Neměl to jednoduché...

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

  • Recepty.cz
  • Řeznické koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact