• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Řeznické koleno
Napište svůj komentář k receptu

Řeznické koleno

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řeznické koleno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřové maso
    • 1
      ks česnek
    • 2
      lžíce sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks cibule
    • slunečnicový olej
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Do vetšího hrnce vložíme kolena, přidáme česnek, sůl, nové koření, bobkový list a zahřejeme na teplotu 80 °C - voda nesmí vařit, jinak by byla kolena vysušená. V této teplotě udržovat maso 2 hodiny. Potom maso vyjmeme, vložíme na pekáček, do kterého jsme dali na kostičky nakrájenou cibuli, povrch kolen potřeme olejem, posypemem celým kmínem, podlejeme vývarem z kolene a dáme ještě na půl hodiny péct.
2
Je to sice časově náročnější, ale ochutnala jsem takto připravené koleno nedávno u známých(řezníci) a moc jsem si pochutnala a hned jsem mámila recept pro Vás, milovníky kolen :o)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová | 21. 2. 2007 09:14

    Janka:česnek namačkat do vody.Jinak určitě to je pro více lidí.My jsme tři a stejně jsem dala dělat kolena dvě,protože já přílohy moc nemusím,tak si raději pěkně naložím horu masíčka.Myslím,že chlebem a okurkou jako přílohou nemůžete nic zkazit.:o)

  • Janka | 20. 2. 2007 22:46

    Jde to udělat i jako mňamku pro víc lidí jen tak s chlebem a kyselými okurkami? A stroužky česneku mám do té vody rozmačkat, nebo dát celé?

  • Jana Kutačová | 28. 1. 2007 00:04

    Hanko: ještě jsem chtěla napsat,že zůstala šťávička z podmasa a tu jsemi se zybtkem masíčka namazala na chleba a návštěva,která přišla opravdu nečekaně,měla radost a chutnalo jim:o))

  • Hana Rožníčková | 27. 1. 2007 17:24

    Jano,mám recept v oblíbených, už delší dobu se na něj chystám, takže v nejbližší době příjde na řadu. Udělám tu samou variantu, zelí a bramb. knedl.

  • Jana Kutačová | 27. 1. 2007 17:06

    Dnes jsem koleno upekla a mohu jen říct,že i mě se povedlo,ale je to opravdu dlouhá příprava-skoro 3 hodiny,ale maso krásně natáhlo všechny vůně a chuť koření.K tomu jsem udělala moravské zelí a brambor.knedlík a nezbylo vůbec,ale vůbec nic.:o)

  • Naďa Lhotáková | 7. 1. 2007 19:37

    Připravila jsem na silvestra k večeři.vynikající!Dávám 1

  • Martina S. | 7. 10. 2006 18:15

    Tak toto je naprosto na jedničku. Moc jsme si pochutnali a na jiný způsob je už dělat nebudu. A do zbylého vývaru jsem dala vařit jako přílohu brambory - nepředstavitelně dobré. Všem doporučuji. A za jedna** ***.

  • Jana Kutačová | 11. 9. 2006 08:33

    Kamil: až když jsou hotová.Dělají se vcelku s kostí.

  • Kamil Krybus | 9. 9. 2006 21:59

    Kdy se kolena vykosťují? Až při porcování?

  • pupen Hons | 8. 9. 2006 12:15

    Super, to je ono! Za 1*****

  • Jana Kutačová | 8. 9. 2006 11:14

    Bylo mi řečeno,že je proto tak šťavnaté,že si tu šťávu v sobě maso udrží,pokud nedojde k varu-jinak je to vše v tom vývaru.Ještě jsem myslím zapomněla na pepř,ten určitě neuškodí.:o)

  • Marie Horáková | 8. 9. 2006 11:08

    Já taky koleno předem vařím, dávám jen víc koření. Suché opravdu není, ale tohle je vychytávka, kterou vyzkouším, protože řezníci se určitě vyznají.

  • Sísa | 8. 9. 2006 10:55

    Kolena taky takhle děláme, jen kůži před pečením nařezeme na kostičky jako pečený bůček.A maso 1 hodinu vaříme. Suché není nikdy.

  • Kuchařka on-line | 8. 9. 2006 09:28

    Hotovo :-)

  • Jana Kutačová | 8. 9. 2006 09:25

    Zase jsem se zapomněla podepsat..o(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kmín Nové koření Slunečnicový olej Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

98
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
63
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
51
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety
45
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
42
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Energický koncert i velkolepá party

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Energický koncert i velkolepá party

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

  • Recepty.cz
  • Řeznické koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact